Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN/HÄCKEN

Ali Khan väljer Libanon

Foto: SCANPIX

Mohammed Ali Khan

Häckens lagkapten Mohammed Ali Khan debuterar i Libanons landslag - trots att han aldrig varit där.

- Min mor, som gick bort i maj, hade varit stolt om jag representerade Libanons landslag, säger Ali Khan till Fotbollskanalen.se

Han var lagkapten i förra årets överraskningslag BK Häcken som bärgade hem stora silvret till Rambergsvallen när de kom tvåa. Trots det fick Ali Khan inte följa med till vinterturnén med det svenska landslaget.

- Jag hade förhoppningar om att komma med. Men konkurrensen är tuff, säger Ali Khan till Fotbollskanalen.se

Nu har Ali Khan bestämt sig för att ge Libanons landslag en chans i stället. Mohammed Ali Khan är född i Tyskland men bott hela livet i Sverige och har aldrig varit i Libanon.

- Att jag väljer Libanon har flera olika orsaker. Dels att konkurrensen i det svenska landslaget är väldigt stor. Men också för att min mor, som gick bort i maj, hade varit stolt om jag representerade Libanons landslag, säger Ali Khan.

Beslutet är dock ännu inte slutgiltigt. Khan åker ner till Italien för att träna med landslagstruppen på måndag för att senare spela en träningsmatch på onsdag. Inga tävlingsmatcher kommer att spelas och tills dess är han fortfarande uttagningsbar för Erik Hamrén.

- Jag vill testa på. Jag fick den här möjligheten och jag har hört väldigt gott om landslaget. Man har bytt tränare och den förre italienske landslagsspelaren och Roma-spelaren Giuseppe Giannini har blivit förbundskapten. De större besluten kan jag ta längre fram men jag vill ta chansen att känna på det här nu, säger Ali Khan.

Sedan tidigare spelar Elfsborgs Abbas Hassan i Libanons landslag.

Publicerad 2013-08-08 kl 15:08
Annons
Annons
Annons