Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

Foto: Scanpix

Allsvenska stjärnan ger sig in i hotellbranschen

GÖTEBORG.Mohammed Ali Khan är inte bara fotbollsspelare på elitnivå, han driver flera företag och ger sig nu in i hotellbranschen samtidigt som han skriver på en bok.
– För mig handlar det om att bidra så mycket man kan, säger han till fotbollskanalen.

Fotbollsprofilen, Mohammed Ali Khan, är ny ägare till det klassiska hotellet och restaurangen Barken Viking i Göteborg. En möjlighet som öppnades upp och som den hårdföre mittbacken inte tvekade på.

ANNONS
– Min första känsla var herregud! Vilken stolthet att var ansikte utåt för något sådant här! Jag visste inte att det var såhär stort innan jag klev in och kollade, att det är fyra våningar med stora utrymmen och en stor potential. Sen tycker jag det är hemskt att man inte vetat om vilken mötesplats det här kan vara. Nu vill jag öppna upp och att det ska synas att man vi finns här.

Efter köpet av ett bolag, äger han nu till 100 procent rättigheterna till att driva stället. Till invigningen planeras det för celebert besök. Även om Ali Khan inte vill gå in på vem det är.
– Det förs en diskussion med en annan part. Det jag kan säga är väl att på 50-talet så invigdes det av Prins Bertil …

Hur ska du hinna med detta och fotbollen?
– Av någon konstig anledning så bara växer mina känslor för fotbollen, jag inser hur viktig den är för mig. Det är en passion, det är min fria zon där jag kan vara den jag är, det är något jag verkligen vill. Jag har faktiskt aldrig känt såhär starkt för fotbollen tidigare. Det låter konstigt, jag vet. Men passionen är väldigt stor för fotbollen och den dagen den inte är det är dagen då jag lägger ner. Men någonstans har alla familjen i första hand, hoppas jag, går det dåligt i fotbollen kan man alltid vända sig till familjen. Efter tre raka förluster som vi har nu så mår jag väldigt bra när jag jobbar med annat, sen när du är tillbaka i fotbollen så minns du att ”just det, vi har tre raka förluster” och då vill man rätta till det. För mig är det nyttigt att hålla på med annat än att bara kicka på en boll.

ANNONS

Skulle du vilja att fler fotbollsspelare tänkte på livet efter karriären?
– Ja, det tycker jag! Fler borde försöka hålla igång något vid sidan av fotbollen. Jag pratar inte om att alla måste öppna företag och åt det hållet, men det går att läsa en kurs eller något som du kan ha nytta av efter karriären.
– Sen handlar det mycket om att ge och ta, jag försöker bidra så mycket jag kan men det här öppnar också en möjlighet för mig, för Göteborg och för min omgivning. Jag vet inte hur det här slutar, det kan bli en kort period, en lång period, snart kanske man sitter här som hotellmagnat, skämt åsido, hade jag inte trott på det här så hade jag inte suttit här.

Det är inte bara fotboll, företag och hotellbranschen som Mohammed Ali Khan är inblandad i. Under året kommer även en bok ut.

– Den släpps om några månader och med den här vill jag försöka förklara för yngre förmågor, för människor som ser ut som jag och kommer från där jag kommer att det inte spelar någon roll om du är fotbollsproffs, ofta räcker inte det. Du behöver göra något annat för att må bra, många tror att fotbollen ska rädda mitt liv och dessa personer faller ofta mellan stolarna och hamnar i en situation där man gör dumma saker. Det är både en biografi där jag är väldigt ärlig om saker men även en inspiration och ett sätt att förklara lite mer kanske.

ANNONS

Hur ser du på allt som hänt i Göteborg sista tiden, med skjutningar och liknande?
– Jag tycker att det är hemskt, det är bedrövligt. Jag tror tyvärr att om inget annorlunda händer så kommer det fortsätta i den utvecklingen. På min tid var det stort att gå runt med kniv, det var liksom akta dig för den personen. Idag är det mycket tuffare, idag är det inte kniv, det är inte ens pistoler utan automatvapen. Något måste hända snart och det man kan göra är att bidra från sitt håll, för mig är det här kanske ett sätt, men jag kanske kommer bidra ännu mer på andra håll.

 Hur mycket har Kina-lönen påverkat dina möjligheter?
– Min Kina-lön har inte påverkat det här, det här är ett steg jag tagit sedan tidigare med mina andra bolag, men det är klart att det är bra lön i Kina.

 Hur känns det att få kalla sig kapten då?

ANNONS
– Jag har faktiskt helt ärligt haft det som dröm att få vara kapten för en båt, att bli fotbollsspelare och att öppna företag och vara boss över mig själv. Men jag har många drömmar kvar som förhoppningsvis inträffar.

Fakta: Barken Viking
Båten (går ej att segla, räknas som en fastighet) var klar 1907, är 108 meter lång och 13,9 meter som bredast. Det finns fyra våningar, runt 30 rum med varierande storlek.

1 maj är det öppning för lounge och bar, restaurangen öppnas 4 maj.

Publicerad 2015-04-14 kl 19:30

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto