Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Bomben: Diego Lugano kan hamna i Häcken

Häcken

En transferbomb kan brisera i allsvenskan. Häcken jagar en mittback – och enligt uppgifter till fotbollskanalen.se är storspelaren Diego Lugano aktuell.
- Jag vill inte kommentera det, säger sportchefen Sonny Karlsson.

Foto: Scanpix

Diego Lugano har i flera år varit kapten i det uruguayanska landslaget, han har varit med i flera VM-turneringar och spelat för klubbar som Paris Saint-Germain, Fenerbahce och Malaga.

Nu kan 34-åringen att hamna i allsvenskan. Enligt flera av varandra oberoende källor till fotbollskanalen.se planerar BK Häcken att presentera en ny mittback inom kort. Det ska röra sig om en välmeriterad spelare.

Uppgifter till fotbollskanalen.se gör gällande att mittbacken Lugano, som varit klubblös sedan han bröt sitt avtal med Premier League-klubben West Bromwich sommaren 2014, har erbjudits till topplag i Skandinavien och att Häcken nu har nappat.

Annons
- Det är inget jag vill kommentera. Det är känsligt att kommentera, säger Häckens sportchef Sonny Karlsson till fotbollskanalen.se.

- Jag vill inte säga något kring Lugano.

Lugano, som så sent som förra sommaren kopplades ihop med självaste Arsenal, ska kunna tänka sig en flytt till allsvenskan då han vill spela Copa America med Uruguay i juni. Därför måste han hitta en ny klubb och få speltid.

Häcken drabbades nyligen av ett dystert mittbacksbesked när det stod klart att Walid Atta blir borta i åtta veckor på grund av en meniskskada. I går lånade klubben också ut mittbacken Ronald Mukiibi till Östersund. Att en ny mittback ska in - det är klart.
- Vi tittar efter en korttidslösning, det är det vi jobbar efter nu, förklarar Sonny Karlsson.

Vad är det för mittback ni vill ha in?
- Vi vill ha in en back som är snabb, stark, bra på huvudet, bra med bollen. Ja, en Thiago Silva. Nej, men vi vill ha in en mittback, sen får vi se vem.

Annons

När hoppas ni ha något klart?
- På fredag. Men sen vet man aldrig, det kan ju ta lite längre tid, avslutar Sonny Karlsson.

Publicerad 2015-03-24 kl 19:05

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto