POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN/HÄCKEN

Efter mardrömsstarten - ny smäll för BK Häcken

Foto: Scanpix

Häcken har fått en tuff start på säsongen och har endast plockat två poäng. Mot Kalmar saknas dessutom lagets bäste målskytt, René Makondele.
– Han har problem med en fot och är inte med, säger Peter Gerhardsson till fotbollskanalen.

Gerhardssons Häcken har tidigare år hyllats för sin offensiv och har ofta bjudit på mängder av mål. Årets säsong har däremot inte varit någon dans på rosor så här långt, efter fyra omgångar har laget endast gjort tre mål.
– Det är klart att resultaten inte har varit bra, prestationen har varit bättre än resultaten men de tidigare matcherna är helt ointressanta nu. Det är endast matchen mot Kalmar nu som vi kan påverka, det andra har vi analyserat klart och räknar som gammalt nu, säger Gerhardsson.

Varför har ni haft så svårt att göra mål?
– Beslutsfattandet i de lägen som har uppstått, det är något som man får träna på. Det är mycket mentalt och antingen sätter man den eller missar. Jag har ju varit forwards själv och vet att för att det ska bli mål så krävs det en kombination av allting, säger Gerhardsson.

Mot ett Kalmar med en Viktor Elm i målform vill Gerhardsson se fortsatt starkt försvarsspel.
– Vi har försvarat oss bra och det ska vi fortsätta med, i anfallsspelet måste vi bli mer effektivare. Mot Blåvitt senast var det två lag som inte skapade särskilt många chanser. Det måste vi bli bättre på.

Vad säger du om Kalmar som lag?
– Dom har många skickliga spelare och en bra variation. Ett lag som kan ställa upp på flera olika sätt och välja sin strategi, ett bra fotbollslag helt enkelt.

För Häcken saknas Kari Arkivuo, Tom Söderberg, David Frölund och lagets bäste målskytt, Réne Makondele.
– Makondele har problem med en fot och kan inte vara med, istället får vi tillbaka Mohamed Abubakari och Alexander Jeremejeff som är med i matchtruppen för första gången i år, säger Gerhardsson.

Publicerad 2015-04-26 kl 06:45
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå