Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ALLSVENSKAN/HÄCKEN

Flera lag vill ha Simon Gustafson - tveksam till Anderlecht

Foto: Scanpix

Simon Gustafsson jublar efter 1-0

Anderlecht vill ha Simon Gustafson.
Men enligt uppgift till fotbollskanalen.se är mittfältaren tveksam till en flytt till den belgiska klubben.
- Jag är inställd på att dra igång med Häcken, säger han. 

Simon Gustafson har tagit allsvenskan med storm och visade i år att han är en väldigt lovande mittfältare. Därför är det inte konstigt att flera utländska klubbar har fått upp ögonen för Häckens 19-åring. Holländska lag har visat intresse och fotbollskanalen.se erfar att belgiska Anderlecht gärna vill värva honom – men att han själv är tveksam.

- Det är inget som är på gång just nu. Anderlecht är en av klubbarna men det finns inget mer att säga om det, säger han till fotbollskanalen.se.

Flera svenskar har spelat för Anderlecht. Pär Zetterberg var en stor spelare i klubben, men lika bra gick det inte för Guillermo Molins, Behrang Safari och Samuel Armenteros. Molins behandlades inte bra, Safari trivdes inte i staden och Armenteros sa i en intervju med fotbollskanalen.se att det inte spelade någon roll hur bra han själv eller Molins var, de fick knappt spela i B-laget och att det handlade om andra saker än fotboll.

- Sådant är kanske en faktor om man är riktigt nära, men för mig känns inte det jätteviktigt. Bara för att man är svensk och några andra svenskar har haft det tufft i en klubb, det känns inte jätteviktigt. Då är det viktigare att kolla på klubbens struktur, idé, tränare och spelare, säger Simon Gustafson.

Det har även skrivits om holländskt intresse, hur ser du på en flytt dit eller till en liga som är jämnbördig?

- Nu känns det mest rimligt med det steget, men man vet aldrig. Det kanske är någon som är otrolig i allsvenskan och som kan gå förbi det steget. Men just nu känns det mest rimligt.

Känner du dig redo för nästa steg?

- Ja, på sätt och vis tycker jag det. Sedan är det svårt att känna om man är redo. Men på många sätt börjar jag känna det.

Just nu har Häcken uppehåll, men Simon Gustafson berättar att han tränar på egen hand och att siktet är inställt på att spela kvar i laget. Mittfältaren har ett år kvar på kontraktet.

- Just nu är det ju så tankarna går, att dra igång med Häcken. Jag är inställd på det, men sedan kan saker och ting gå snabbt.

Hur ser du på er trupp?

- Från den här säsongen går Oscar Lewicki och Björn Anklev bort. Truppen ser lovande ut och det finns mer att ge än årets femteplats. Abubakari har kommit in och han är en liknande spelartyp som Lewicki.

Publicerad 2014-12-01 kl 16:41

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER