Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN/HÄCKEN

Häcken på besök i Granada: "Inte nära varandra i ren fotbollsfilosofi"

Foto: Scanpix

Häcken kom igår hem ifrån sin studieresa hos spanska Granada. Tränaren Peter Gerdhardsson såg inga likheter mellan den spanska klubben och BK Häcken.
– Kan säga att jag och deras tränare inte står jättenära varandra i ren fotbollsfilosofi.

Igår kom BK Häckens tränarstab hem ifrån en resa man gjort ner till Spanien där man hälsat på den gamle Häcken-spelaren Daniel Larsson och hans klubb Granada. Den svenska anfallaren fick vara tolk åt göteborgarna under deras studiebesök.

– Varje år så åker vi på en resa någonstans dit vi har anknytning till någon spelare. Tidigare har vi varit i Birmingham och träffat Sebastian Larsson, vi besökte Granqvist i Genoa och förra året i Kasimpasa för att besöka Isaksson. I år var vi och träffade Daniel Larsson i Granada som tidigare spelat hos oss. Vi får träffa deras tränare och höra hur de lägger upp träningarna och schemat, det var intressant, säger Peter Gerdhardsson till Fotbollskanalen.

– Det är alltid givande, sen på lite olika sätt. Ibland kan det vara viktigt att få ett kvitto på att man själv gör bra saker här hemma. Sen kanske man ser någonting som man inte kopierar rakt av, men man flyttar över det till vårt lag och gör någonting med det som passar oss. Man får med sig en hel del saker hem att fundera på.

Ser du likheter mellan Granada och BK Häcken?

– Nej det var nog mycket intriktning på försvarsspel och försiktighet. Lucas Alcaraz har varit tränare i över 17 år, och är en delegerad herre. Kan säga att jag och han inte står så jättenära varandra i ren fotbollsfilosofi, men det fanns delar som man kan fundera på. Vi fick se fyra träningar och en match.

– Men vi spelar här i Allsvenskan och dem spelar där i La Liga, kan inte säga att vi påminner om varandra i sättet att spela fotboll. De har en budget på 300 miljoner och det är vi inte i närheten, å andra sidan så möter dem ännu starkare lag. Det är en nivåskillnad som inte finns i Allsvenskan.

Blir det något mer av den här resan, något samarbete eller liknande?

– Absolut inte, utan vi åker ner och tittar lite. Det är därför vi åker hela den sportsliga delen med ordförande och fystränare under en veckas tid. Våra målvaktstränare var där nere två dagar innan och tittade speciellt på målvakterna, avslutar Gerdhardsson med.

Publicerad 2014-11-25 kl 15:57
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons