Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN/HÄCKEN

Isländske skyttekungen återvänder till allsvenskan - men inte till gamla klubben

Foto: bkhacken.se

Den allsvenska skyttekungen från 2005, Gunnar Heidar Thorvaldsson, är tillbaka i Sverige. Men det blir inte spel i tidigare klubbarna Halmstad eller Norrköping. Islänningen har istället värvats av BK Häcken.

BK Häcken sålde nyligen sin skyttekung Moestafa El Kabir till saudiarabiska Al Ahli. Nu har man hittat en ersättare till honom. Islänningen Gunnar Heidar Thorvaldsson har skrivit på ett kontrakt som löper till 2016 med klubben.
- Vi fick chansen att knyta en gammal skyttekung till oss som vi dessutom vet är en väldigt bra kille. Han har öst in mål i Allsvenskan och det hoppas vi att han fortsätter med, säger Sonny Karlsson, sportchef i BK Häcken till klubbens hemsida.

2005 gjorde Thorvaldsson 16 mål för Halmstad och vann med det den allsvenska skytteligan. Efter några år i bland annat Danmark och Tyskland återvände islänningen 2011 till allsvenskan och IFK Norrköping. Där gjorde han 70 matcher och 34 mål innan han flyttade till Konyaspor i Turkiet.

Nu återvänder 32-åringen på nytt till allsvenskan och BK Häcken hoppas ha honom klar till måndagens match mot Djurgården.
– Det känns som att jag kommit helt rätt. Jag ville till en klubb som slåss i toppen och som spelar offensiv fotboll, säger Thorvaldsson.

Publicerad 2014-07-24 kl 10:10
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons