Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN/HÄCKEN

Supertalangen väljer Häcken: "Bra klubb för mig"

Foto: Scanpix

Han har provspelat för flera storklubbar i Europa, var nära Everton och Southampton. Men nu kan fotbollskanalen avslöja att det blir Häcken för Joel Mumbongo.
– De satsar på unga spelare så det kan vara en bra klubb för mig, säger han till fotbollskanalen.

Det har varit stressiga dagar för supertalangen, efter att det inte blev något med Everton trodde han att övergången till Häcken var klar, då stoppade Öis övergången.

– Jag hade ju bestämt mig för Häcken och det var nästan klart, då kom Southampton från ingenstans så jag väntade lite med Häcken. Efter det så pratade vi med Öis och var överens men sen när Häcken fortsatte visa intresse så bestämde jag mig för Häcken och då stoppade Öis först övergången, men nu är de överens, säger Mumbongo.

16-åringen spås en lysande framtid och fotbollen har han hållit på med sedan han kunde gå. Det har blivit flera provspel i klubbar som Manchester City och Everton. Smickrande för en 16-åring.

– Absolut, det är självklart kul att de är intresserade och det var ganska nära med Everton nu. Men jag kände att i Öis kommer jag kunna få speltid och utvecklas mer på det.

Mumbongo höll länge på med friidrott och var lika lovande där. Bland annat var han bättre än Patrik Sjöberg i höjdhopp som 14-åring. Men sedan en tid tillbaka är det fokus på fotbollen. Trots alla lockbud från de stora klubbarna runt om i Europa fortsätter 16-åringen att hålla fötterna på jorden.

När danska BT rankade de bästa tonåringarna från Danmark, Sverige och Norge under 2014 hamnade Joel Mumbongo på en sjätteplats. Endast slagen av fyra år äldre Simon Gustafson bland svenskarna. Nu hamnar han i samma klubb som Gustafson.

– Det är med U-19 som jag ska spela, tanken och mitt mål är att ta mig till A-laget och få vara med där så tidigt som det bara går. Jag valde ju Häcken för att de satsar på unga spelare och jag tror att det kan bli en bra klubb för mig. Jag har hört mycket bra saker av folk som är där och folk som har varit där.

Avtalet med Häcken sträcker sig över två år. Efter alla turer fram och tillbaka är det nu en nöjd Mumbongo som kan koncentrera sig på fotbollen.

– Det känns jättebra att allt är klart för det har varit mycket fram och tillbaka med olika klubbar. Nu är det skönt att man har bestämt sig och kan lägga fokus på en sak igen.

Publicerad 2015-03-31 kl 19:14
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons