TV: Stekhete Kennedy tvåmålsskytt - igen

Häcken

Kennedy Igboananike är stekhet. Idag gjorde djurgårdsförvärvet två mål - för andra matchen i rad.

- Jag har mycket självförtroende, sa Igboananike till Cmore efter matchen

Formstarka AIK - nionde raka matchen utan förlust - har cementerat sin plats i toppen av allsvenskan. Nu delar AIK serieledningen med Malmö FF, som har bättre målskillnad.
-Vi har en vinnarmentalitet just nu. Och vår dröm är att vinna guldet, säger Kennedy Igboananike.

Har gjort nio mål
Och med fyra mål på två matcher har Kennedy Igboananike givit sig in i kampen om skytteligatiteln. Med sina nio mål är han två fullträffar efter Häckens Moestafa El Kabir.
-För mig spelar det ingen roll, mitt mål är bara att hjälpa mitt lag och göra mitt bästa. Om jag vinner skytteligan så är det en bra sak för klubben, säger Kennedy Igboananike.

Om sitt gamla lag Djurgården - där han hamnade kylan under förra säsongen - vill Igboananike helst inte prata om.
-Jag hatar att prata om Djurgården. Det är det förflutna och jag fokuserar bara på mitt lag just nu, säger 24-åringen.
Borta mot Häcken tog det blott fyra minuter innan AIK:s skyttekung satte 1-0 till gästerna. Igboananike snappade upp ett osannolikt hemåtspel från Häckenmittbacken Simon Strandberg och stänkte in ledningsmålet via stoplen.

El Kabir svarade
I den 38:e minuten svarade allsvenskans skyttekung Moestafa El Kabir och klippte in kvitteringen.
AIK hade stora delar av första halvlek - och inledningen av den andra. I den 58:e minuten replikerade Igboananike med ett klassmål. Martin Mutumba slog ett inlägg från vänsterkanten, Igboananike gjorde bort Häckenbacken Fredrik Björck i mottagningen och klippte in matchavgörande 2-1 i det närmaste krysset.
-Jag ger det bara ett försök. Och den går in, säger Igboananike ödmjukt.
Fjolårstvåan Häcken kom från en imponerande upphämtning i kvalet till Europa League när 0-2 blev 2-2 borta mot tjeckiska storklubben Sparta Prag. På torsdag spelas returen på Ullevi.
-Känslan var bra inför denna match. Och vi har bra stunder, men det räcker inte med bra stunder för att vinna, säger El Kabir.
För Helgi Daníelsson var det den sista match i AIK-tröjan. Nu väntar spel i portugisiska Os Belenenses. Och mot Elfsborg hemma gör trotjänaren Daniel Tjernström sin sista match för klubben.
Publicerad 2013-07-22 kl 20:50