Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN/HÄCKEN

Zetterberg om Gustafson-ryktet: "Anderlecht är ett nyttigt mellansteg"

Foto: Scanpix

Simon Gustafson är enligt belgiska medier på väg till Anderlecht. Ett steg som den förre Anderlecht-spelaren Pär Zetterberg är positiv till.
– Det är den yngsta truppen i hela Champions League. Gör man bra ifrån sig där så kommer större klubbar att köpa en.

Enligt belgiska medier så är U21-landslagsmannen Simon Gustafson på väg till Anderlecht. Mittfältarens kontrakt med BK Häcken sträcker sig över 2015 ska vara aktuell för en övergång redan nu.

Pär Zetterberg som har över tio säsonger i den belgiska klubben och som tidigare jobbat som talangscout för Anderlecht, är positiv till en eventuell övergång.

– Jag har följt Häcken och är väldigt imponerad av Simon Gustafson, och han är ju fortfarande så ung. Anderlecht är just nu de yngsta laget i Champions League, och det skulle säkert passa honom att komma in i ett lag med så många unga spelare. Spelar man bra i Champions League så kommer större klubbar att köpa en.

– För Allsvenskan så är det ett väldigt stort steg till de högsta ligorna, så ibland kan det vara ett nyttigt steg att gå via Belgien. Dessutom så bor det många svenskar i Bryssel så det är lätt att komma in i staden.

Har Anderlecht hört av sig till dig angående Gustafson?

– De brukar ringa och höra av sig om spelare, men inte om Simon Gustafson.

Publicerad 2014-11-24 kl 10:45
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons