Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Hägg Johansson mot stabil debutsäsong: ”Har tagit min tid”

Foto: Bildbyrån

23-åringen Lucas Hägg Johansson ser ut att gå mot ett bra år i Kalmar FF:s mål, i vad som i praktiken är hans debutsäsong. 
- Jag känner att jag ligger på en hyfsad allsvensk nivå i alla fall.

Sedan slutet av förra säsongen har hela tio allsvenska klubbar bytt startmålvakt. I Kalmar FF ser det nämligen ut som att Lucas Hägg Johansson är förstavalet, även om han själv inte ser det så.

- Nja, det vill jag inte spekulera i. Jag har fått spela en del matcher här nu och det har varit jävligt skoj. Så länge jag får göra det är det inget att klaga på.

- Jag passar på att njuta av allt jag får spela.

- Det har varit kul att vara med spela och känna på det på riktigt, istället för att stå vid sidan av och tänka. Att verkligen känna på det till 100 procent. Jag känner att jag ligger på en hyfsad allsvensk nivå i alla fall.

Hägg Johanssons karriär har definierats av tålamod. Han kom till Kalmar FF inför 2012, från division 1-klubben Rosengård, för att vara tredjemålvakt. 2014 och 2015 var han utlånad till Oskarshamn. Efter de fyra åren var det osäkert om han skulle stanna i KFF. Kontraktet gick ut och han skulle träna med Landskrona.

Då sålde KFF Lars Cramer, Hägg Johansson fick nytt ettårskontrakt, och spelade en match i allsvenskan förra året. Det blev ett nytt ettårskontrakt som andremålvakt bakom Ole Söderberg. I våras skadade sig Söderberg, Hägg Johansson kom in, och även när Söderberg blivit frisk så har Hägg Johansson varit förstaval. 18 matcher i år och 24 insläppta.

- Det är svårt att säga vad som har hänt. Mycket har varit att ta sin tid och ge sig tid att bli bättre. Jag vet inte om det har gått blixtrakt uppåt, utan det har varit en stigande kurva. Jag har tagit mig tid och inte stressat mig igenom det här. Det är väl det jag skördar frukten av nu.

Det har ofta varit stabila insatser från Hägg Johansson, trots att laget har haft sina tunga perioder. Han själv har fokuserat på att inte göra det svårt för sig.

- Det är väl en av mina styrkor, jag försöker inte göra situationer svårare än vad de är. Jag agerar enkelt och simpelt, och försöker inte överarbeta situationer.

- Göra det på ett bra och tydligt sätt. Oftast blir det ganska bra, sprider inte någon annan energi till laget. De vet var de får.

Kontraktet med KFF tar slut i vinter, men än finns inga diskussioner om förlängning just nu. Föreningen vill bland annat först veta vilken division de spelar i nästa år.

- Det förstår man, att de vill se över sin verksamhet först. Vad de ska budgetera för.

- Jag skulle tippa på att det blir ett snack om några veckor framöver.

Kalmar FF möter idag Halmstad, i en match som sänds via C More och startar klockan 19.00.

Följ allsvenskan 2017!

Allsvenskan 2017 är tillbaka och den är glödhet! Endast med C More kan du se allsvenskan i fotboll - 240 matcher från Malmö i söder till Östersund i norr.

- TA MIG TILL ALLSVENSKAN HOS C MORE -

Publicerad 2017-09-20 kl 08:30
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons