Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Hallenius fick skotta snö i halvtid - funktionärer hade "avvikit"

Allsvenskan

Gif Sundsvalls möte med VPS Vasa avbröts efter snöoväder. 
Linus Hallenius gjorde ett försök att rädda mötet genom att skotta planen. 
- Jag tyckte att det var viktigt för oss i laget att hålla oss varma och matchen skulle blåsas igång snabbt, säger han till Fotbollskanalen. 

Foto: Bildbyrån.

Gif Sundsvall ställdes i dag i ett träningsmöte med finländska VPS Vasa i Umeå. Matchen var tänkt att spelas i tre perioder med 30 minuter i varje halvlek, men i slutändan blev det bara en period och 1-1 efter ett rejält snöoväder i Umeå. 

Redan innan avspark blev det problem. En traktorm som skulle skotta borta snön från planen, rev upp konstgräsmattan och spelplanen fick minskas något. Därefter fanns inte funktionärer på plats efter första halvleken, som skulle skotta bort snön, och Giffarnas lagkapten Linus Hallenius fick ta saken i egna händer och skottade bort snö. 

"Dom som skulle skotta planen i halvlek har tyvärr avvikit, vi väntar besked på eventuell fortsättning", skriver Sundsvall på Twitter. 

ANNONS

"Nu är Linus Hallenius ute och skottar planen. Det här mina vänner är en speciell fotbollsfest", skriver föreningen vidare. 

Efter detta återupptogs matchen aldrig. Sundsvall meddelade att matchen avbryts på grund av "västerbottniskt busväder och dålig skottlingslogistik".

- Vi kom ut till avspark och då höll en traktor på att skotta bort det sista. Den körde sönder en del av mattan, så vi fick korta planen lite. Jag vet inte om kommunen blev irriterad över att mattan gick sönder och skickade hem funktionärerna. Det blev en miss i kommunikationen. Vi gick bara in och väntade, sedan var det omöjligt att gå ut och fortsätta och då fick vi skita i det, säger Linus Hallenius till Fotbollskanalen. 

Men du tog först saken i egna händer för att rädda matchen?
- Jag hade gärna kört vidare på en gång efter tio, femton minuter, då det bara var att dra av linjerna och köra på. Jag tror att Vasas tränare var inne på det också, men jag tror inte att domaren hade godkänt det. Alla var nog beredda på att gå ut och köra en halvlek till, men efter 45 minuters väntan, så hade man blivit kall och vi hade behövt värma upp. Då hade man kunnat dra av linjerna direkt och köra, men det hade varit svårt för domarna om de inte riktigt ser och det har kanske även med säkerheten att göra. 

ANNONS

Du såg ut att skotta ensam. Varför fick du inte hjälp?
- Det var inte så många som kunde hjälpa till. Det fanns en skyffel och en man drar av vatten med. Jag tyckte också att det var viktigt för oss i laget att hålla oss varma om matchen skulle blåsas igång snabbt. Då kunde man hålla sig varm under den tiden. 

Är det surt eller förståeligt att det inte blev en fortsättning?
- Ja, jag vet inte riktigt. När man börjar spela, så vill man slutföra matchen, men så som det såg ut gick det inte. Det var bara naturligt för båda håll att blåsa av det, säger han.

- Vi ska åka hem nu och får köra träning i morgon och ta sikte mot nästa träningsvecka och nästa helg. Det är olyckligt och synd om Vasa som fick åka över vattnet för att spela 30 minuter, fortsätter han. 

Publicerad 2019-03-08 kl 16:04

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto