Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

Hallenius riskerar avstängning efter Genoa-flytten

10å

Linus Hallenius riskerar att stängas av.
Ex-agenten Per Jonsson är på väg att anmäla honom och har bevis i form av ljudupptagingar.
- Inga kommentarer, säger Jonsson till fotbollskanalen.se.

När Linus Hallenius gjorde klar sin övergång till Genoa från Hammarby använde han inte den agent som han stod under kontrakt med, Per Jonsson. Vem han istället använde är oklart men enligt uppgift till fotbollskanalen.se avser Per Jonsson att anmäla honom och att Hallenius kan ha använt en olicensierad agent. Om Linus Hallenius fälls kan då straffas med avstängning eller böter.

- Hur lång avstängning det kan bli är jag inte säker på, jag vet inte om någonsin har haft ett sådant fall i Sverige, säger disciplinnämndens ordförande Khennet Tallinger till fotbollskanalen.se.

ANNONS

Linus Hallenius säger att han hade brutit med Jonsson men det är omöjligt eftersom parterna hade ett avtal och Jonsson själv inte ville riva kontraktet. Vem Hallenius faktiskt använde sig av i Genoa är ännu oklart och i det fallet så har Hallenius sagt att han förhandlade själv. Enligt uppgift till fotbollskanalen.se har Per Jonssons företag Northern Sky kopplat in sina jurister och är nära en anmälan av Linus Hallenius. Man ska presentera bevis bestående av både ljudupptagningar och fotografier för att styrka att en olicensierad agent representerade Hallenius i övergången.

Per Jonsson vill inte kommentera uppgifterna.
- Det kommer kanske att hända något, men det är inget jag vill ta i medierna, säger han.

Om det går att styrka att Linus Hallenius tagit hjälp av en olicensierad agent trots sitt avtal med Per Jonsson kan han straffas med böter eller avstängning. Om agenten som hjälpte Hallenius i Genoa däremot har en licens har spelaren begått ett avtalsbrott och kan straffas med skadestånd. Den eventuellt licensierade agenten kan då i sin tur förlora sin licens.

ANNONS

Övergången med Linus Hallenius blev klar för en månad sedan men anfallaren flyttar först efter säsongens slut. Förutom att Hallenius anklagas för att ha gått bakom ryggen på sin agent så var affären infekterad. Hammarbys styrelse var splittrad och många var kritiska till att man använde Oliver Cabrera som förhandlare för klubbens räkning och närmare åtta miljoner kronor skulle betalas till ett italienskt advokatkontor. Turbulensen ledde bland annat till att såväl Hammarbys ordförande Henrik Wesslen som styrelseledamoten Per Apelgren fick lämna sina poster.

Dessutom representerades Genoa av den tidigare allsvenska spelaren Hasan Cetinkaya som så sent som i våras var samarbetspartner med Oliver Cabrera, hans motpart i denna affär, dels tog Cetinkaya hand om Hallenius under hans tid i Genua när affären slutfördes.

Publicerad 2010-10-04 kl 15:04

Streama alla matcher från Svenska Cupen

Och massor av annan fotboll, sport och underhållning.

Streama nu

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto