POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN

Halmstad petar Janne Jönsson som tränare - 28-åring ersätter

Foto: Bildbyrån

Halmstad ligger näst sist i allsvenskan.
Nu petar man Janne Jönsson från huvudtränarjobbet, som tas över av 28-årige Igor Krulj.
- Jäkligt kul att få chansen, säger Krulj till Fotbollskanalen.

Efter vårsäsongen ligger Halmstad näst sist i allsvenskan på sex poäng. Nu agerar klubben och förändrar i tränarstaben. Janne Jönsson petas från posten som huvudtränare och blir framöver endast manager. Ny huvudtränare? 28-årige Igor Krulj, som blir allsvenskans yngste huvudtränare.

- Det känns inspirerande. En jäkla utmaning väntar. Det känns jäkligt kul att få chansen, säger Krulj till Fotbollskanalen.

På sin hemsida skriver Halmstad att man gör förändringarna "för att maximera chanserna att stanna kvar i allsvenskan". Klubben beskriver att Janne Jönsson kommer att övergripande arbeta med seniorverksamheten och akademin, och att han kommer ha ansvar för rekrytering av nya spelare både på senior- och akademisidan.

- Efter en vår som resultatmässigt varit en besvikelse har ledning och styrelse under samtal enats kring följande förändring baserat på öppna samtal och dialog, säger ordföranden Tony Karlsson till hbk.se.

Andreas Jankevics blir kvar som assisterande tränare och dessutom kliver Billy Mårtensson in i A-lagets stab med samma titel.

Så vem är då Igor Krulj? 28-åringen spelade i HBK som junior och kom tillbaka till klubben som assisterande tränare i vintras, efter att ha varit huvudtränare i Tvååkers IF.

- Det här blir en utmaning och den tackar jag inte nej till. HBK är min moderklubb och det här känns bara väldigt kul. HBK betyder oerhört mycket för mig. Klubben har en speciell plats i mitt hjärta.

Till Hallandsposten säger ordförande Tony Karlsson följande om Krulj:

- Han har, vad vi har förstått, det största förtroendet bland spelarna.

Krulj känner också själv att han har backning från spelartruppen.

- Det är klart att förtroende spelar en väldigt stor roll och jag känner absolut att jag har det. Det är bara att forsätta bygga på det, säger Krulj.

Det kommer säkert bli fokus på din ålder, du blir yngst i allsvenskan. Vad tänker du kring din ålder?
- Jag tror att det är andra som lägger större vikt vid det än vad jag själv gör. Jag har hållit på med fotboll hela livet. Jag ser på det på ett annat sätt (än att det skulle vara negativt), att jag har många år kvar.

Har du och ni det som krävs för att klara av att vända den här situationen?
- Ja, absolut. Det måste vi tro på. HBK ska vara uppe i allsvenskan.

Hur kommer det fungera mellan dig och Janne Jönsson framöver?
- Det har fungerat mellan mig och Janne från dag ett och det kommer fortsätta fungera lika väl framöver. Han har en väldigt stor erfarenhet, ett brett kontaktnät och han har ett stort HBK-hjärta. Jag ser ingen anledning till varför det inte skulle fungera även i fortsättningen, säger Igor Krulj.

Följ allsvenskan 2017!

Allsvenskan 2017 är tillbaka och den är glödhet! Endast med C More kan du se allsvenskan i fotboll - 240 matcher från Malmö i söder till Östersund i norr.

- TA MIG TILL ALLSVENSKAN HOS C MORE -

Publicerad 2017-06-08 kl 21:16
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå