Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Hälproblem stoppar Mikkel Jensen

En av Brommapojkarnas mest rutinerade spelare Mikkel Jensen tvingas till vila. Problem med ena hälsenan stoppar den sympatiske dansken.

- Jag vet faktiskt inte hur länge jag blir borta. Jag har en inflammation i den ena hälsenan och det har visat sig ganska segt att komma tillbaka, säger Mikkel Jensen till FotbollDirekt.se.

Jensen värvades till BP från Hammarby mitt under förra säsongen för att ge lite rutin till det unga laget. Och Jensen kunde spela de tre inledande omgångarna innan han fick känning av sin hälsena.
Därefter har det varit rehabilitering som har stått på programmet. Men han håller ändå huvudet högt och är vid gott mod.
- Det har tagit längre tid än beräknat och just nu vet jag inte exakt hur länge jag blir borta. Det har inte gått så jättemycket framåt.

- Jag har lite erfarenhet av rehabilitering om man säger så. Det gör att man är lite mentalt inställd på ett annat sätt.

Är resten av vårsäsongen i fara?
- Jag hoppas inte det. Jag hoppas att det absolut kan bli 2-3 matcher till innan VM-uppehållet. Skadan kom lite olägligt nu när det är så många matcher.

Hälseneskadan läker snabbast med vila men i och med att hälsenan belastas varje gång Jensen går på foten går det långsamt.
- Jag gör mitt bästa för att hålla konditionen uppe och jag försöker göra vad jag kan från sidlinjen. Jag tycker det var skitkul att spela de tre första matcherna och försöker vara en del av laget så mycket jag bara kan.

Han tror sig veta förklaringen till hälseneskadan.
- Det beror nog mycket på bytet av underlag, till och från konstgräs och ojämna planer. Det blir en stor belastning.

Publicerad 2010-04-22 kl 14:56
Annons
Annons
Annons