Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Hammarby-backen: "Jag är ute på öppet hav men har inte sjunkit än"

Allsvenskan

STOCKHOLM. Mats Solheim, 30, vet hur man slår Djurgården.
Inför söndagens derby tror han att Hammarby har ett övertag.
- När det kommer till det mentala, säger han till Fotbollskanalen. 

3:12
Nästa

Avbryt
Försök igen

Se höjdpunkterna från Hammarbys seger mot Dalkurd.

Hammarby har sedan de gick upp i allsvenskan inför 2015 spelat mot Djurgården åtta gånger. Sex gånger har man vunnit och två gånger har lagen kryssat. Två spelare i Bajens nuvarande trupp har representerat de grönvitas A-lag under hela den här perioden; lagkaptenen Kennedy Bakircioglu och ytterbacken Mats Solheim.

Inför söndagens drabbning mellan de två lagen säger Solheim:

- Det enda som kanske kan vara till vår fördel är att kan vara en mental grej för Djurgården, eftersom att det gått så som det gjort. Men matcherna lever sitt eget liv, det kan hända allt möjligt. Sen har vi ett övertag när det gäller det mentala.

ANNONS

- Det är fantastisk inramning på de här matcherna, det är extra kul att spela. Men så som läget är (i tabellen) vill jag bara ha tre poäng i varje match. Men kan vi ta tre poäng just i den här matchen kommer det kännas extra speciellt. 

Den senaste tiden har norrmannen fått nöja sig med en bänkplats (och ett kortare inhopp mot Dalkurd senast).

- Alla vill spela, men vi har en stark trupp och jag gnuggar på. Det är som att jag är ute på öppet hav. Jag får många vågor över mig men jag har aldrig sjunkit än. Vi får se, jag tycker ändå att jag fått spela en del. Jag är här och det viktigaste är de elva matcherna vi har kvar i år, att vi tar tre poäng i dem, säger Solheim.

Totalt har 30-åringen gjort nio starter och tre inhopp i årets allsvenska. 

- Det är tuff konkurrens och de som spelat har gjort det bra, det är svårt att spela sig in då. Jag kan inte göra annat än att göra mitt bästa och så får ledarstaben fatta beslut om vem som ska spela. Det är inget mer med det.

ANNONS

Hammarby ligger just nu tvåa i allsvenskan, fem poäng bakom AIK, men med en match mindre spelad. 

- Det är fortfarande många matcher kvar. Men nu är vi i en position där man vill vara med där uppe hela tiden, och vi måste bara ta tre poäng i varje match. Jag tror att det kommer vara tajt in i det sista.

Hur är det att fajtas med just AIK om guldet?
- Jag vet inte hur det är för de andra i laget men personligen fokuserar jag mest på vad vi kan göra. Det är kanske ett tråkigt svar men vi måste göra jobbet själva, sen får AIK göra sitt och så får det bli som det blir. Men det är klart att det skulle vara jätteroligt om det är tajt fram till att vi möter dem (23 september) och vi slår dem och går om. Det hade varit fint, avslutar Solheim och ler.

Publicerad 2018-09-01 kl 18:58

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto