POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
10å

Hammarby bryter med Dadomo: ''Inte helt nöjda''

I den 93:e minuten avgjorde Claudio Dadomo matchen mot Gefle. Det var det sista uruguayanen gjorde i Hammarby-tröjan. Klubben väljer nämligen att bryta med 26-åringen.

- Han har presterat okej. Men det skulle kunnat varit lite bättre för att vi skulle varit helt nöjda och då ha utnyttjat optionen, säger fotbollschefen Lasse Eriksson till FotbollDirekt.com.

Det var inför säsongen som Hammarby värvade Claudio Dadomo från Wanderers från Uruguay. Kontraktet löpte fram till sommaren och sedan skulle klubben bestämma om de ville skriva ett längre avtal med Dadomo. Nu har Hammarby tagit ett beslut och det blir negativt.

- Vi har bedömt utifrån två delar. Prestation i relation till det ekonomiska, berättar Eriksson.

Dadomo har haft förtvivlat svårt att spela till sig en ordinarie plats i Tony Gustavssons elva. Totalt har det blivit fyra matcher från start och lika många inhopp. Dessutom drog han på sig ett rött kort i bortamatchen mot Kalmar FF. Med Dadomo borta ur bilden kan Hammarby fokusera på nya spelare.

- Vi har en pott pengar som vi kan använda. Vad det gäller Claudio hade vi att välja på att investera i honom eller andra spelare. Däremot vet jag inte om det blir just den positionen som vi kommer förstärka på.

Hur tog Dadomo beskedet? - Han trivs bra här och tycker att han blivit bra omhändertagen. Han hade förhoppning att vara kvar, samtidigt visste han förutsättningarna. Han sa det inte rätt ut, men jag fick känslan av att han tyckte att han inte kommit upp i sin normala kapacitet, säger Lasse Eriksson.

Publicerad 2008-05-29 kl 14:55
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå