Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

Hammarby dementerar Runström-intresse - AEG hjälper inte till med pengar

10å

Uppgifterna om att Björn Runström varit på gång till Hammarby dementeras av klubben. Några pengar från AEG har inte öronmärkts för Runström - men ett annat stort anfallsnamn kan ändå vara på väg med hjälp av externt kapital.

- Vi har inte fått något löfte om pengar från AEG. Men en ny anfallare kan lösas med externt kapital från annat håll, säger Hammarbys tf sportchef Gustaf Grauers till FotbollDirekt.se.

ANNONS

Tidigare har uppgifter framkommit om att gamle Hammarbyspelaren Björn Runström skulle kunna komma tillbaka till Söder, som ersättare för Genoaförsäjningen Linus Hallenius.

Hammarbys storägare AEG skulle gå in med pengar för att finansiera ett återköp av Runström.
Björn Runström har varit utlånad till Molde men nu är tillbaka i danska Odense, där han har kontrakt i ytterligare ett år.
Men enligt tf sportchef Gustaf Grauers har inga diskussioner om AEG-pengar för Runström förts.
Och klubben har heller inte varit i kontakt med Odense eller Runström.
- Jag har aldrig sagt att AEG skulle gå in med pengar, det stämmer inte. Sedan har vi inte rätt att ta kontakt förrän Björn har sex månader kvar på kontraktet. Men jag tror att Björn vet var han har oss och att han är mer än välkommen tillbaka.
   

ANNONS
Istället ser nu Hammarby över möjligheterna att få in andra anfallare. Det är ingen hemlighet att klubbens ekonomi är skral. Men enligt Gustaf Grauers behöver det inte nödvändigtvis bli en budgetlösning, det kan också bli tal om ett större namn. Detta skulle i så fall lösas med hjälp av externt kapital utifrån.  
- Det är klart att vi inte kan gå in och värva en större etablerad spelare själva. Men även om nu AEG inte lovat oss några pengar så kan det lösas med externt kapital ändå. Vi gjorde ju så med Charlie Davies tidigare till exempel. Vi tittar just nu på olika lösningar för det här.
 
Det kan också bli tal om flera anfallsspelare och/eller ett nytt spelsystem med andra forwardstyper än djupledsstarke Hallenius. Klubben har diskuterat en rad olika namn men några kontakter med spelare eller agenter har ännu inte tagits.
ANNONS
- Det är orättvist att säga att vi ska ersätta spelaren Linus Hallenius, för det kommer inte att gå. De spetskunskaper han hade går inte att ersätta. Däremot ska vi ersätta de målen som försvann med Linus, antingen med en eller två anfallare.
 
I övrigt ser klubben positivt på läget inför nästa säsong, då flera spelare, som Petter Furuseth, Fadi Malke och Marcus Törnstrand valt att förlänga kontrakten.
- Jätteviktigt. Och kul, det känns som att de här killarna är med på tåget och har förstått våra visioner, vad vi vill förverkliga till nästa säsong. Jag är överraskad över att det har gått så lätt med de här kontraktsförhandlingarna faktiskt.

Anton Zetterman

Publicerad 2010-12-06 kl 17:28
Sponsrat innehåll

Mer fotboll. Vi bjuder på 3 månader.

Se Allsvenskan och Superettan från discovery+ hos Telia. Ord pris 349 kr/mån

Streama nu
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto