POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Hammarby fördömer attacken på Eguren

Hammarby tar kraftigt avstånd från attacken på Sebastian Eguren. Den nya ledningen utesluter inte att porta inblandade i skandalen från Hammarbys matcher.

- Vi tar helt avstånd från sådana här handlingar. Vi i Hammarbys nya ledning har satt upp noll tolerans som mål, säger Hammarbys ordförande Dan Törnsten till FotbollDirekt.se.

Det är med förstämning Törnsten möter dagens händelse där alltså förre Hammarbystjärnan Sebastian Eguren utsattes för hot på en AIK-träning sedan en grupp Hammarby-supportrar stormat in på Skytteholms IP där dagens träning hölls.

Exakt hur Hammarby kommer att agera är en fråga som Hammarbys ordförande vill ha betänketid med.
Men han utesluter inte att inblandade i den här historien kan komma att stängas av i från Hammarbys matcher - om dessa personer bara går att identifiera genom den kameraövervakning som finns på AIK:s träningar.

- Det är en fråga som vi i styrelsen nu får utreda. Det här är något som våra säkerhetsansvariga ska få i uppdrag att titta på och sedan utifrån det göra en bedömning om hur vi ska agera i frågan.

Trots den starka hotbild som funnits mot Sebastian Eguren - sedan det stod klart att han valt att gå till AIK - så hade inte Hammarbys ordförande räknat med att det skulle spåra ur som det gjort i dag. Attacken mot Eguren ser han som ett bakslag för Hammarbys egna arbete med huliganproblemet.

- Vi har jobbat hårt med dessa frågor och tyckte nog att vi hade nått någonstans och så händer det här...

- Jag trodde vårt budskap om noll tolerans hade gått fram. Det är för beklagligt och jag måste betona att vi överhuvudtaget tar starkt avstånd från det som har hänt.

Ola Gustavsson


 

Publicerad 2010-03-10 kl 18:14
Annons
Annons
Annons

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå