Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ALLSVENSKAN

Hammarby-kuggen: "Nu handlar det om att rädda kontraktet"

Foto: SCANPIX

Försök igen

Hammarby ligger på kvalplats i allsvenskan och förlorade söndagens derby mot AIK med 3-0.
- Nu blir det cupfinaler nästan hela tiden. Det handlar om att rädda kontraktet, säger mittfältaren Johan Persson.

Situationen för Hammarby har blivit värre sedan omstarten av allsvenskan. Laget ligger på kvalplats efter att ha skrapat ihop en poäng på tre matcher. Under söndagen förlorade man med 3-0 hemma mot rivalen AIK.

- Det är frustrerande. Det är en jobbig situation, givetvis. Det var ingen rolig match från vår sida, säger mittfältskuggen Johan Persson.

Mittfältskollegan Erik Israelsson var lika deppig som Persson kort efter slutsignalen.

- Jag är förbannad, irriterad och besviken på min egen och lagets insats, säger Israelsson.

Många supportrar visar sitt missnöje, hur känner du kring det?
- Det är förståeligt. Spelar man i en klubb som Hammarby så är det stora krav som ställs på spelarna. Det vet alla som är här. Det är klart att man vill göra bra ifrån sig och göra dem stolta, men det gör man inte när man förlorar med 3-0.

Hur reser ni er nu?
- I dag (läs söndag) är man förbannad och irriterad. Sen får vi försöka göra det bättre. Vi får försöka rensa skallen, det är det som det handlar om, säger Erik Israelsson.

Johan Persson är irriterad över sättet som Hammarby släppte in sina mål mot AIK. Han pekar på 1-0-målet, som Haukur Hauksson nickade in på en hörna.

- Hörnor råkar du alltid ut för och kan vi inte försvara oss bättre än så har vi problem. Där måste vi, för det är inte första gången det händer, kolla igenom vad fan det är vi håller på med. Det är alldeles för dåligt. Det får inte hända och det målet ger dem energi, säger Persson.

Persson menar att det framför allt att det är enkla insläppta mål som ställer till det för Hammarby just nu.

- Det är alldeles för enkelt att göra mål på oss. Inför matchen hade vi snackat väldigt mycket i omklädningsrummet om att komma ut med energi och vinna kampen direkt. Det tycker jag vi gör i början, vi visar att vi vill mest. Då kände jag direkt: "Det här kommer vi vinna". Så kommer 1-0, de får energi och gör 2-0 direkt. Det slår undan benen på oss lite. Det är jobbiga mål få mot sig.

Mittfältskuggen är starkt kritisk till antalet mål som Hammarby släppt in i allsvenskan i år.

- Det är 32 mål på 15 matcher, det är bedrövligt rent ut sagt. Det är det vi måste rätta till, och det måste vi göra snabbt.

Är Nanne (Bergstrand, tränare) rätt man för att vända det här?
- Ja, absolut. Han har varit med förr om det här. Är det någon som ska vända på det här så är det han, och vi. Det är ingen tvekan om att vi står bakom honom.

Hur ser du på supportrarnas besvikelse?
- Jag förstår dem till fullo. 0-3-förlust i ett derby är absolut inte okej. Att ha 14 poäng efter 15 omgångar är absolut inte okej. Så jag förstår dem till fullo. Vi går inte och gömmer oss, för vi är likna besvikna.

Härnäst väntar bottenkollegan Gefle på bortaplan för Hammarby.

- Alla matcher är oerhört viktiga nu. Vi har satt oss i en situation som gör att det blir cupfinaler nästan hela tiden nu. Just nu handlar det bara om att rädda kontraktet. Det är där vi måste börja, vi kan inte titta på något annat. Då blir det en viktig match mot Gefle, så enkelt är det, avslutar Persson.

Se Hammarbys supportrar uttrycka sitt missnöje under derbyt i spelaren ovan.

Publicerad 2016-07-25 kl 06:00
ALLSVENSKAN

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER