Hammarby spelar i superettan 2010: Lider med fansen

Nu är det definitivt.
Hammarby åker ur allsvenskan efter förlust med 2-4 (1-1) mot Trelleborg på Vångavallen.

Spelarna sjönk ihop på planen, grät och tröstades av Trelleborgs-spelarna.
Tränaren Tom Åhlund hittade ordet som sammafattade känslorna:
-Bittert.

-Jag lider med spelarna, ledarna och supportrarna.
Åhlund tog över när det återstod nio omgångar, och Tony Gustavsson sparkades.
-Analysera det hela ska man väl inte göra så här tätt inpå.

Så gjorde han ett försök:
-Hammarby har haft en svag säsong och de nio sista omgångarna har jag ansvar i. Jag ville ha en bättre offensiv, ett rakare spel och jag är besviken över att vi inte i matcherna har lyckats med det som vi gjort jättebra på träningarna.

Lagkaptenen Fredrik Söderström var dämpad efter förlusten.

-Det var mycket nerver som smög sig på här och där. Vi blev passiva och det straffade sig, sade han.

När Hammarby fyllde 100 år 1997 spelade klubben i dåvarande division I norra (det var före superettans födelse) och vann serien och gick till allsvenskan igen.
Tog SM-guld 2001.
Och nu åker Bajen - med 45 allsvenska säsonger - ur den högsta serien.
Igen.

Något som Trelleborgs tränare inte trodde inför allsvenskan 2009.
-Nej, absolut inte. Det är grymt. Men vi ville vinna och kan passera något lag i tabellen, får se vad vi kan göra uppe i Örebro.

På söndag sätter allsvenskan punkt. Då kommer Häcken till Söderstadion.
Bajen tog tillvara på sina chanser på Vångavallen. De var inte många.
Men efter en halvtimme nickade Patrik Gerrbrand in 1-0 på en frispark som ställde TFF-försvaret.

Så kom kallduschen i samma sekund som domaren skulle blåsa av första halvlek.

Målvakten Kristoffer Björklund släppte retur på ett hårt skott och snabbe Fredrik Jensen tryckte in 1-1 för TFF.
Några minuter senare jublade Tom Åhlund och Hammarby-bänken när Simon helg satte 2-1.

-Ja det var lite tvärtom mot tidigare. Nu gjorde vi två mål men försvarsspelet, som är det som hållit allsvensk klass, blev ängsligt när vi ledde. Förmodligen beroende på anspänning, sade Åhlund som nu återgår till jobbet som sportchef för klubbens ungdomssida.
Glädjen grumlades av TFF-kvitteringen till 2-2 på straff (Kristian Haynes) när det var drygt tio minuter kvar.

Och dog helt när Magnus Andersson sköt in 3-2. Joakim Sjöhages 4-2 var frukten av en Bajen-offensiv som gav ytor för kontringar.
Målet skickade Hammarby till superettan.
Trelleborg har en viss vana att skicka storstadslag ur allsvenskan.