Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Hammarby-VD:ns svar till Nanne: "Satsningen kommer ta tid"

Allsvenskan

Hammarby dalar i tabellen och efter krysset mot Elfsborg efterlyste Nanne Bergstrand en snabbare ekonomisk satsning. Ett önskemål som tonas ned av klubbledningen.
- Alla vet att vårt bygge kommer att ta tid, säger Henrik Kindlund.

Efter en stark inledning av säsongen har nykomlingen alltmer tappat takten i allsvenskan och på söndagskvällen kom ytterligare en match utan seger, i form av 0-0 hemma mot Elfsborg. Med 19 spelade matcher ligger Hammarby elva, endast fyra poäng ovanför negativ kvalplats.

När ämnet kom på tal under Nanne Bergstrands intervju med CMore direkt efter slutsignalen på Tele2 gav tränaren, som annars brukar predika långsiktighet, ett något frustrerat intryck.

- Vi lider fortfarande av de fem åren i superettan och att ekonomin inte tillåter att vi bygger laget i den hastighet vi skulle vilja rent sportsligt, sade Bergstrand bland annat till CMore.

ANNONS

Men när Fotbollskanalen ringer klubbens vd Henrik Kindlund påmåndagen försäkrar han att de grönvita, som ligger i topp av den allsvenska publikligan, har sunda finanser och att det successivt kommer att märkas genom att truppen förstärks.

- Jag tror att det citat du refererar till är kortversionen av Nannes tankar kring den här frågan. I andra sammanhang har han utvecklat mer vad han tycker och för min del ser jag det här som helt odramatiskt. Det är klart att både vi och Nanne har stora ambitioner, men det tar tid att bygga ett lag till toppen av serien. Det är inget konstigt med det, säger Kindlund och fortsätter.

- Vår ekonomi ser bra ut just nu trots att vi plockat in 8 – 9 spelare under den här säsongen. Vi är igång med lagbygget, men det måste ske steg för steg. Det kommer att ta ett par år innan vi har ett lag som kan matcha Malmö och Göteborg, men vi kommer att nå dit så småningom.

ANNONS

Upplever ni en frustration från tränarstaben om att satsningen går för långsamt?
- Absolut inte. Tvärtom är vi överens om att det är en långsiktig process. Det finns inga konstigheter där överhuvudtaget. Sedan ska man ju vara medveten om att parallellt med det sportsliga arbetet håller vi på att bygga upp vårt eget kapital eftersom vi gick in i den här säsongen med bara sju miljoner kronor på det kontot. Då vore det dumdristigt att "gå all in" på en eller två spelare när man istället målmedvetet och successivt kan ta kliv framåt. Det är exakt det vi håller på med och det är Nanne införstådd med. Nästa år kommer vi att ha lite större stabilitet och bredare marginaler.

För att sätta det egna kapitalet i rätt perspektiv - ni hade sju miljoner i fjolårets bokslut, men målsättningen är att ligga kring minst 30 miljoner i framtiden?

ANNONS
- Det stämmer, det är den siffran vi kommunicerat internt och på årsmöten. Ungefär 30 miljoner kronor är vad som krävs om man vill minska sin sårbarhet och vara en stabil förening i allsvenskan. Vi är långsamt på väg åt det hållet samtidigt som vi även investerar i vår träningsanläggning Årsta IP.

Var landar ni i nästa bokslut?
- Det är svårt att säga eftersom så många hemmamatcher återstår, men jag skulle bli förvånad om vi inte hade minst tio miljoner då, förhoppningsvis mer än så. Vi kommer att göra ett bra resultat.

Publicerad 2015-08-10 kl 14:27

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto