Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ALLSVENSKAN/HAMMARBY

AIK aviserar publikrekord mot Hammarby: "Det räknar vi med"

Stockholmsderbyt i cupen blir stekhett. Redan nu aviserar AIK att matchen mot Hammarby slår alla tiders publikrekord.
- Det räknar vi med, säger Thomas Edselius till fotbollskanalen.se.

Att fotbollsfeber drabbat huvudstaden är ingen nyhet. Sedan Hammarbys uppflyttning till allsvenskan väntar sammanlagt sex derbyn i serien, och såväl de grönvita som Djurgården och AIK noterar fina siffror i sin säsongskortsförsäljning. Men den första kraftmätningen kommer att ske i svenska cupen. Där tar AIK emot Hammarby sju mars och när hemmalaget släppte biljetterna blev rusningen intensiv. Först lade AIK:s medlemmar vantarna på nästan 15 000 platser under en enda dag, och när även Hammarbys supportrar fick möjlighet att handla såldes klacken slut på under två timmar.

På måndagsmorgonen närmar sig AIK 35 000 sålda biljetter och vd Thomas Edselius är nöjd när fotbollskanalen.se talar med honom.

- Den senaste siffran jag såg, nu vid tiotiden, var 34 563 sålda biljetter, men vid det här laget är det ännu lite fler, säger han.

Rekordet för svenska cupen ligger på 35 087 och sattes 1944, hur ser ni på den noteringen?

- Den ska vi ta, så känns det absolut. Vi har en månad, sånär som på två dagar, på oss och det låter helt osannolikt att vi inte skulle sälja någonting alls fram till dess. Snarare tvärtom. Jag tror definitivt att det kommer att bli utsålt. Det är onekligen rätt häftigt eftersom vi snackar om en cupmatch i Sverige, i mars.

Hur stor del av Friends Arena kommer att vara tillgänglig?
- Kapaciteten ligger kring 40 000, lite beroende på säkerhetszoner och sådana saker. Dem kommer vi att fylla. Men lite synd är det ju att vi tvingas hålla ett etage stängt på grund av ombyggnation. Annars hade vi garanterat kunnat sälja ännu mer.

Vad kan du jämföra det här trycket med, sett till andra upphaussade AIK-matcher du upplevt?
- Vi har haft ett antal andra matcher som också legat på en väldigt hög nivå. Då tänker jag bland annat på invigningen av Friends, där vi i vår premiär hade 43 000 åskådare. Men även sista matchen på Råsunda, mot Napoli, föregicks av ett jäkla biljettryck. Men det som ändå sticker ut nu är att det är så lång tid kvar till matchen och ändå så pass hett. Det är en extra laddning.

Cupderbyt är ännu mer eftertraktat bland fansen än de andra två matcherna du nämner?
- På det sättet är det ju det.

Publicerad 2015-02-09 kl 11:11

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER