Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ALLSVENSKAN/HAMMARBY

Hammarbys resultat - plussar miljonbelopp efter fina säsongen

Hammarby gör vinst för första gången på många år. Efter publikfesterna under 2014 plussar klubben drygt tre miljoner, samtidigt som det egna kapitalet byggs upp till sammanlagt sju miljoner kronor.

- Ett tecken på att vi är på rätt väg, säger Hammarbys administrative chef Jörgen Willgård till klubbens hemsida.

Under de senaste tre säsongerna har Hammarby haft ett krympande eget kapital, där 13,2 miljoner kronor under 2011 sjönk till 5,2 miljoner 2012 och var nere på 3,7 miljoner kronor i slutet av 2013. Men Stockholmsklubben har en målsättning om att kunna täcka upp minst hälften av sina personalkostnader, vilka under 2013 låg på cirka 58 miljoner kronor, med eget kapital. På så sätt blir Hammarby mindre sårbart i tider då intäkterna är små, eftersom det alltid finns gott om pengar att driva verksamheten med, tack vare ett välfyllt bankkonto.

Och när årsredovisningen för 2014 presenterades på tisdagen visade siffrorna att det går framåt. Hammarbys egna kapital växer för första gången på mycket länge och samtidigt redovisar klubben en vinst på 3 244 000 kronor.

- Motorn i bolagets ekonomi är den starka biljettförsäljningen och goda sportsliga resultat, i kombination med bra marknadsföring. Äntligen börjar vi också bygga upp vårt egna kapital, där vi går från ca 3,7 miljoner till knappt 7 miljoner. För 2015 budgeterar vi med ett resultat på ca 2 miljoner, men förhoppningen är självklart att vi ska överträffa vår prognos även detta året, säger ekonomichefen Jörgen Wilgård.

Omsättningen stannar vid 64,5 miljoner kronor.

Publicerad 2015-02-24 kl 16:00

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER