Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN/HAMMARBY

Officiellt: Söderqvist och Sævarsson klara för Hammarby

Foto: Hammarbys hemsida.

Måns Söderqvist och Birkir Már Sævarsson är klar för Hammarby, det presenterar klubben idag på sin hemsida. Enligt Fotbollskanalens uppgifter var det Söderqvist själv som tog kontakt med Hammarby.

Måns Söderqvist, 21, gjorde tio mål och två assist den här säsongen.
Han har tidigare kopplats ihop med IFK Göteborg, Häcken och Rosenborg, men nu blir det alltså spel i den allsvenska nykomlingen Hammarby.

– Det känns jättebra att komma till Hammarby. Det känns som klubben har något riktigt bra på gång, och man spelar en bra fotboll, en fotboll som passar mig. Hammarby är en storklubb med fantastiska supportrar, så det ska bli otroligt kul att få vara en del av detta, säger Måns Söderqvist till klubbens hemsida.

– Måns är en kvickfotad spelare som ofta går i djupet. Han konkurrerar om samtliga fyra offensiva positioner vi har i vår spelmodell. Jag är övertygad om att Måns kvickhet och passningsspel kommer väl till pass i det spel vi strävar efter, att hålla ett högt tempo. Han är bara 21 år och väldigt utvecklingsbar, så vi är mycket glada att ha fått Måns till oss, säger Mats Jingblad till hemsidan.

Nanne Bergstrand har sedan tidigare tagit med sig assisterande tränaren Patrik Hansson, mittfältaren Erik Israelsson och mentala coachen Anders Friberg från Kalmar FF.

Även Birkir Már Sævarsson som Fotbollskanalen berättat om tidigare, blev idag presenterad för klubben.

– Med en fast plats i Islands landslagstrupp får vi i Birkir in en internationell spelare, och det känns fantastiskt bra. Han är snabb, löpstark och reslig, och kan spela både högerback och vänsterback och till och med mittback. Så han uppfyller de kriterier som vi söker hos de spelare vi vill jobba med – han är allround, löpstark och tempostark, säger Jingblad på hemsidan.

Birkir gick från isländska Valur till Brann 2008, där alltså Hammarbys individuelle coach Patrik Hansson då var assisterande tränare. Totalt har han gjort 168 seriematcher under sin tid i Bergen, och 15 mål. Nu väntar tre säsonger i grönvitt. 

- Jag kände att jag behövde pröva något nytt, och när jag fick höra att Hammarby var intresserade lade jag alla andra alternativ åt sidan. Det har varit mycket medialuppmärksamhet kring Hammarby i Norge. Det är en väldigt spännande klubb som är på väg upp och som har väldigt fin publik, och jag tror att Hammarbys spelstil passar mig perfekt, säger Birkir.

Publicerad 2014-12-02 kl 16:55
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons