Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN/HAMMARBY

Oviss framtid för Söderstadion - jättebygge kan ställas in

Söderstadion skulle rivas för att ge plats åt ett mastodontliknande jättekontor. Men nu är det oklart vad som händer med den gamla arenan, skriver Dagens Nyheter.

Efter att Hammarby under många år uppvaktat politikerna i Stockholms stad för att få till stånd en ny- eller utbyggd hemmaplan blev det till sist klartecken från majoriteten i stadshuset under den förrförra mandatperioden, med borgerligt styre. Bygget av Tele2, ett stenkast från Hovet och Globen, klubbades, och för att få fram 1,8 miljarder kronor till finansieringen beslutades att gamla Söderstadion skulle rivas och marken upplåtas till ett kommunalt jättehus där den tekniska nämnden och dess 1100 tjänstemän kunde inhysas.

Nämndhuset var tänkt att fungera som ett slags bullerplank mot Nynäsvägen, och där bakom kunde 500 bostäder byggas, och det skulle även finnas rum för butikslokaler för uthyrning till privata aktörer.

Men frågan är hur det blir med projektet. Tele2 Arena står ju redan färdig, men ännu så länge har inga omfattande ingrepp genomförts i området där Söderstadion står. Nu skriver DN att den ursprungliga tidsplanen, med inflyttning i Tekniska nämndhuset 2018, inte ser ut att hålla.

Fortfarande pågår arbetet med att upprätta en detaljplan och den nya rödgrönrosa majoriteten i kommunfullmäktige uppges tveka kring huruvida det egentligen är en bra idé att gå vidare med bygget. Tidningen skriver att farhågorna gäller de ekonomiska aspekterna, där Socialdemokraterna, Vänsterpartiet, Miljöpartiet och Feministiskt Initiativ funderar på om det kan finnas mer lönsamma lösningar för området.

Publicerad 2015-04-06 kl 10:35
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons