Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ALLSVENSKAN/HAMMARBY

TV: Ishizakis prestigemöten med Gerrard, Obama - och Bajen: "Man får INTE förlora"

Nästa

Avbryt
Försök igen

Först träffade han Steven Gerrard och president Barack Obama. Nu laddar Stefan Ishizaki för ett prestigemöte av helt annan sort.
- Hammarby borta, den får vi absolut inte förlora, säger den gamle AIK:aren.

Yttermittfältaren från Rågsved i södra Stockholm har en minst sagt spännande säsong bakom sig. Förra vintern lämnade han Elfsborg och allsvenskan för ett äventyr på andra sidan Atlanten och skrev kontrakt med Los Angeles Galaxy. Det blev en lyckosam resa. Inte nog med att Stefan Ishizaki och hans familj snabbt fann sig tillrätta med tillvaron på den amerikanska västkusten - dessutom började svensken tämligen omgående skörda framgångar på fotbollsplanen.

Tidigare i vintras blev LA Galaxy MLS-mästare för andra året på raken och som belöning kallades laget till Vita Huset. Där radade hela truppen upp sig för ett gemensamt fotografi, innan självaste Barack Obama dök upp med ett handslag och en medaljöverräckning.

- Häftigt såklart, det är ju inte precis varje dag man träffar världens mäktigaste man, konstaterar Ishizaki när fotbollskanalen.se träffar honom för en intervju på Tele2 Arena.

Just på den platsen väntar nu ett annat, för Ishizakis del, laddat möte under måndagskvällen, även om digniteten kanske inte riktigt kan jämföras med att stå öga mot öga med USA:s president. Men 32-årige Ishizaki konstaterar ändå att en match mot Hammarby, även om den råkar vara av träningskaraktär, alltid kommer att vara betydelsefull för någon som länge har tillhört AIK och minns mängder av heta derbybataljer från förr.

- För mig personligen känns det väldigt speciellt, Hammarby är en gammal rival, så den här matchen betyder nog betydligt mer för mig än för mina lagkamrater. Man vill absolut inte förlora, det är det första som dyker i huvudet,  säger Ishizaki och fortsätter.

- Jag har försökt förklara vikten av det här för mina amerikanska lagkamrater, men tyvärr tror jag inte riktigt att de förstår...

När det gäller de Hammarby och Los Angeles slagstyrka på planen råder det inga tvivel kring vem som får räknas som förhandsfavorit. Medan de grönvita nyss klivit upp från andradivisionen satsar Galaxy mångmiljonbelopp på värvningar varje säsong och på senare år har stjärnor som Juan Pablo Angel, David Beckham och Landon Donovan knutits till A-laget. Just nu återfinns bland andra Robbie Keane i laget, och lagom till nästa transferfönster dyker även en viss Steven Gerrard upp.

- Han har varit kapten i engelska landslaget och gjort över 700 Premier League-matcher med Liverpool. Vi vet vad han kan på planen och det ska bli väldigt intressant att få honom till oss, säger Ishizaki.

Hur kommer det vara att spela med honom?
- Jag tror att jag kommer att få bollen ungefär där jag vill ha den, det är väl ungefär det jag tänker mig, säger Ishizaki med ett leende.

Publicerad 2015-02-15 kl 22:35

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER