Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

TV: Supportrarna tog med sig inredning från Söderstadion

Hammarby

Söderstadion i Stockholm tömdes på innehåll när flera hundra Hammarbysupportrar tog chansen att få med sig en del av inredningen hem innan arenan rivs.

Klockan tio på lördagsmorgonen öppnade Hammarby grindarna och människor rusade in för att få tag i just sin bit av Söderstadion, innan den rivs. Bänkar och räcken skruvades loss, gräsmattan grävdes upp och skyltar togs ned. Allt man kan tänka sig tog man med hem som minnen.

Tommy Andersson från Sollentuna var en av de många supportrarna. Han tog med sig räcket han stått vid sedan början på 80-talet.

- Jag tänker gjuta fast räcket hemma på gården och stå och hänga lite vid det när jag hissar Hammarbyflaggan, säger han.

Hammarbys gamla hemmaarena invigdes 1967 och har ett publikrekord på 15 626 personer från 2004. På platsen planeras Söderstaden att växa fram med bostäder och ett nytt teknisk nämndhus åt Stockholms stad. De 1 800 arbetsplatserna kommer bland annat inrymma Miljöförvaltningen, Trafikkontoret och Stadsbyggnadskontoret.

ANNONS

Men minnet av Hammarbys matcher på området kommer att leva kvar i sakerna.

- Det är skönt att ha någonting att titta på och minnas tillbaka, säger Oscar Forsblad som tog med sig ett räcke och en bit gräsmatta.

Publicerad 2014-11-08 kl 19:21

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto