Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN/HAMMARBY

TV: Supportrarna tog med sig inredning från Söderstadion

Nästa

Avbryt
Försök igen

Söderstadion i Stockholm tömdes på innehåll när flera hundra Hammarbysupportrar tog chansen att få med sig en del av inredningen hem innan arenan rivs.

Klockan tio på lördagsmorgonen öppnade Hammarby grindarna och människor rusade in för att få tag i just sin bit av Söderstadion, innan den rivs. Bänkar och räcken skruvades loss, gräsmattan grävdes upp och skyltar togs ned. Allt man kan tänka sig tog man med hem som minnen.

Tommy Andersson från Sollentuna var en av de många supportrarna. Han tog med sig räcket han stått vid sedan början på 80-talet.

- Jag tänker gjuta fast räcket hemma på gården och stå och hänga lite vid det när jag hissar Hammarbyflaggan, säger han.

Hammarbys gamla hemmaarena invigdes 1967 och har ett publikrekord på 15 626 personer från 2004. På platsen planeras Söderstaden att växa fram med bostäder och ett nytt teknisk nämndhus åt Stockholms stad. De 1 800 arbetsplatserna kommer bland annat inrymma Miljöförvaltningen, Trafikkontoret och Stadsbyggnadskontoret.

Men minnet av Hammarbys matcher på området kommer att leva kvar i sakerna.

- Det är skönt att ha någonting att titta på och minnas tillbaka, säger Oscar Forsblad som tog med sig ett räcke och en bit gräsmatta.

Publicerad 2014-11-08 kl 19:21
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons