Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ALLSVENSKAN
46v

Hammarbys besked: Klacken flyttas

Foto: TT

Hammarbys klack på Tele2 Arena är just nu placerad på delar av den norra kortsidan och den västra långsidan.
Klackens placering kommer nu delvis att ändras i framtiden, meddelar Hammarby på sin hemsida.

När Hammarby flyttade från Söderstadion till Tele2 Arena sommaren 2013 bestämdes att klacken skulle placeras på den del av västras nedre etage som är placerat närmast den norra läktaren samt det nedre etaget av den norra läktaren, och det har också varit klackens placering sedan dess.

Det har dock under en tid funnits åsikter inom Hammarbys supporterled om att förändra klackens placering, exempelvis att ha hela klacken placerad på norra läktaren, på både övre och nedre etage. Nu meddelar Hammarby i en text på sin hemsida att klacken i framtiden kommer att placeras just så, på både nedre och övre etage på norra kortsidan.

"Utifrån den fakta vi har samlat in och den övergripande bedömning som gjorts anser vi att det bästa för Hammarby Fotboll på sikt är att verka för en placering av ståplatssektionerna på kortsidans nedre och övre etage. Det går inte att vara säker på förhand, men vår tro är att en sådan lösning över tid kommer att ge oss förutsättningar till en ännu bättre stämning på våra matcher", skriver Hammarby bland annat.

Som bakgrund till beslutet ligger bland annat en undersökning bland säsongskortsinnehavare, en ekonomisk analys och ett säkerhets-, service- och logistikperspektiv.

Flytten kommer dock inte ske till nästa säsong, utan först till säsongen 2018 av logistiska skäl.

Vidare meddelar Hammarby att man meddelat arenabolaget SGA (Stockholm Globe Arenas) att man vill utreda möjligheten att höja nedre etaget på den norra kortsidan, som just nu är nedsänkt och ger sämre sikt på raderna längst ner närmast planen. Dessutom skriver man att klubbens plan är att göra det som nu är klacksektionen på den västra läktaren till en "aktiv sittplats"-sektion, där det finns stolar men publiken i första hand står upp under matcherna.  

Publicerad 2016-10-27 kl 19:56
ALLSVENSKAN

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER