POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
10å

Hammarbys ordförande flyr krisen - hoppar av uppdraget

Styrelseorföranden i Hammarby Fotboll, Jan Friedman lämnar sitt uppdrag med omedelbar verkan. Orsaken är att han anser att han inte kan leverera det engagemang som krävs för jobbet.

- Alla som följer Hammarby - supportrar, sponsorer, medlemmar, anställda och så vidare, har rätt att kräva god kvalitet av elitverksamhetens ledning. Jag har inte möjlighet just nu att leverera den kvaliteten, då mitt jobb slukar all min tid. Att fortsätta som nu skulle riskera att skada både Hammarby och mina övriga professionella uppdrag, säger han till hammarbyfotboll.se.

Jan Friedman har varit på posten i sju år och har varit med om både framgångar och motgångar under sin tid i föreningen men nu när laget är inne i en tung period känner han att tiden inte räcker till.
- Det är sämre att sitta kvar och riskera skada Hammarby för att min tid inte räcker till, säger Friedman till Aftonbladet.

Friedman erkänner själv att han kanske åtagit sig lite för många uppdrag vid sidan av ordförandeskapet i Hammarby fotboll.
- Jag sitter i fem-sex bolagsstyrelser, varav två börsnoterade och är rådgivare till ett antal företagsledningar. Ska jag kunna leverera kvalitet både till Hammarby och mitt vanliga jobb måste jag välja. Och då tvingas jag prioritera mitt vanliga jobb, säger Friedman.

Friedman vill betona att han inte blivit uppmanad att avgå.
- Det är helt och hållet mitt eget beslut.

Tidpunkten kan ses som illa vald med tanke på föreningens minst sagt utsatta läge just nu, både sportsligt och ekonomiskt.
- När är rätt tillfälle att hoppa av då? Jag lämnar en styrelse som sjösatt en åtgärdsplan som ska få skeppet på rätt köl.

Publicerad 2009-05-18 kl 08:35
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå