Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Hammarbys vd försvarar beslutet att dumpa Jensen

Hammarbys VD Mikael Andersson tar lätt på kritiken från tränaren Tony Gustavsson om dennes kritik när det gäller Mikkel Jensens flytt till Hammarby.
- Det går inte att ta beslut bara med hjärtat, säger Michael Andersson till Aftonbladet.

Många höjde på ögonbrynen när nyheten dök upp på tisdagseftermiddagen om att Mikkel Jensen lämnar Hammarby för Brommapojkarna. En av dessa är tränaren Tony Gustavsson som anser att laget utarmas och att Hammarby förstärker en bottenkonkurrent.

Men VD:n Michael Andersson slår ifrån sig kritiken och menar att det inte gick att behålla den tuffe danske mittfältaren.

- Vi har vägt in alla aspekter, inte bara det sportsliga. Vi har fört en dialog med Mikkel och tittat på en lösning för framtiden, säger Andersson till tidningen.

Hammarby fick rejält med pengar när Charlie Davies såldes men ekonomin är trots det ansträngd och Michael Andersson tvingas vända på varje krona.

- Vi har kommit till en ekonomisk uppgörelse som vi är nöjda med, säger han till Aftonbladet.

Michael Andersson säger sig ha förståelse för Tony Gustavssons kritiska synpunkter att göra sig av med Jensen och att han gärna hade velat behålla dansken.

- Det vill han ju och det har vi stor förståelse med. Rent sportsligt, utan att ta hänsyn till andra faktorer, hade det varit en bra lösning.

Han ser ändå inga problem i att skänka bort lagkaptenen Jensen till en av de hårdaste konkurrenterna i bottenstriden, först på lån och därefter spelar Jensen på ett riktigt kontrakt med BP.

- Samtidigt är det så att Mikkel inte spelat regelbundet på sistone. Han har gjort mycket för Hammarby under många år men var sak har sin tid. Det går inte att ta beslut bara med hjärtat.

Någon ersättare till Jensen värvades aldrig under transferfönstrets öppethållande, något som många på Hammarbys supporterforum hade hoppats på sett till klubbens prekära läge i tabellen.

- Visst, vi har det kämpigt men jag är övertygad om att vi har en allsvensk trupp, säger Andersson.

Publicerad 2009-07-29 kl 09:16
Annons
Annons
Annons