Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Han kostar Blåvitt 1,4 miljoner: "Naturligtvis väldigt tråkigt"

IFK Göteborg förlorade skattemålet om Peter Ijeh även i kammarrätten, och tvingas betala 1,4 miljoner kronor i arbetsgivaravgifter och skattetillägg.

Värvningen av skyttekungen Peter Ijeh från Malmö FF 2003 ledde till att IFK Göteborg hamnade i flera rättsprocesser.

Den nya domen gäller hur mycket skatt klubben ska betala. Kammarrätten gör samma bedömning som länsrätten tidigare kommit fram till.

- Det är naturligtvis tråkigt. Det är ju ett ärende som vi drivit i många år och nu förlorar, säger IFK:s ordförande Kent Olsson till Göteborgs-Posten.

Klubben har inte tagit ställning till om man ska begära att även regeringsrätten prövar målet.

I en process om ekonomiska brott dömdes två tidigare IFK-ledare till fängelse. Förre klubbdirektören Mats Persson fick 1,5 års fängelse för bland annat grovt skattebrott och grov förskingring, medan förre kassören Jan Nilsson fick ett något kortare straff.

IFK Göteborg hade egentligen inte råd med värvningen av Peter Ijeh. I stället för en sign-on-bonus fick Ijeh aktier för 1,2 miljoner kronor som en gåva från Jan Nilsson. Pengarna togs inte upp för beskattning. Nilsson fick senare ersättning via Stefan Selakovics konto, i samband med att denne värvades från holländska Heerenveen.

TT

Publicerad 2010-03-04 kl 09:07
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons