Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Han utreder agenthärvan: "Drar igång i morgon"

SvFF:s Anders Sigurdsson ska utreda agenthärvan som TV4-sporten och fotbollskanalen nystat upp.
- Formellt sett drar det igång i morgon, säger Sigurdsson.

Hans uppdragsgivare, med generalsekreteraren Mikael Santoft i spetsen, befinner sig på konferensresa och ska på fredagen gå igenom frågan hemma i Stockholm.
- Före det kan jag inte uttala mig ordentligt. Jag vet helt enkelt inte hur omfattande det här är, säger Anders Sigurdsson.

Enligt TV4-sporten och Fotbollskanalens dokumentation finns en rad oklarheter kring Gais-brassen Wandersons uteblivna flytt till Feyenoord, Roni Porokaras dito till Maccabi Haifa, samt försäljningen av Ari da Silva Ferreira från Kalmar FF till AZ Alkmaar. I samtliga fall har spelaragenten Oliver Cabrera på olika sätt.

Hur går man tillväga när man utreder ett sådant här ärende?
- Det handlar om att samla in material, få en bild av hur situationen ser ut. Antagligen lär jag väl prata mycket med folk framöver, säger Anders Sigurdsson.

Vilka olika delar i den här frågan är det ni ska titta på?
- Det handlar om att analysera ett skeende i förhållande till det regelverk som finns. Har han (Oliver Cabrera) betett sig på det sätt som föreskriver en agent. Har de som haft med honom att göra betett sig på rätt sätt. Men det är absolut det enda jag kan säga nu.

Publicerad 2010-05-06 kl 13:04
Annons
Annons
Annons