Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

"Har blivit många långa bollar på Hysén"

Tung försäsong för IFK Göteborg - men Andreas Drugge har hittat rätt. Och stjärnförvärvet är bombsäker på att Blåvitt kommer att göra det också.

- Det här med formtabell på försäsongen, det spelar ju inte så jättestor roll. När allvaret börjar, undermedvetet går man upp några procent då. Det är då vi ska ha med helheten i spelet säger Andreas Drugge till Sportsday.

Trelleborgsförvärvet Andreas Drugge ska tillföra Blåvitts spel ytterligare en dimension - i rollen som nummer tio bakom Tobias Hysén. Och Drugge känner att han kan addera saker till årets Göteborgslag:

- Det har väl blivit många långa bollar mot Tobbe (Hysén), det är väl där jag kan tillföra en uppspelspunkt till, hålla i bollen så vi får upp laget, men också vara med och producera poäng.

Än så länge har det inte fungerat hundraprocentigt, men Drugge ber om tid. Det har tagit sin tid att lära känna lagkamraterna på planen och i senaste matchen mot Vladivostok (1-2) började man närma sig det förväntade, menar 28-åringen.

- Det blir bätte och bättre, och mot Vladivostok kändes det som jag fick de bollarna jag ville ha, så jag kunde göra det bästa av vad jag kan. Vi har pratat mycket inom laget: "Om jag får bollen så här, då gör jag så här".

Även om spelet stundtals har fungerat, så har Blåvitt tappat i slutet av flera matcher. Men enligt Drugge har inte de tunga förlusterna på försäsongen påverkat laget mentalt.

- Det är absolut inte så att självförtroendet fått sig en törn. Vi har många rutinerade spelare i laget, som vet vad som krävs när det väl gäller. Okej, det är aldrig bra att förlora, man vill vinna alla matcher, men man tränar olika på försäsongen, fokuserar på olika saker.

- Det känns som att vi är 100 procent förberedda till premiären, det ska vi visa alla supportrar också.

Publicerad 2011-03-20 kl 17:49
Annons
Annons
Annons