POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
3v

Här presenteras Levi - drömmer om Juventus: "Inget är omöjligt"

Foto: Bildbyrån/Andreas Sundberg

ALMANCIL. Jonathan Levi har skrivit på ett fyraårskontrakt med IFK Norrköping.
Nu drömmer han om att spela i Juventus.
- Jag har kommit närmare den drömmen, sedan får folk säga vad de vill, säger han.

Jonathan Levi har landat i Portugal och på söndagens presenterades han som IFK Norrköpings spelare. Mittfältaren har skrivit på ett fyraårskontrakt.

- Han är en spelare som vi har sökt länge. Vi har sålt och tappat offensiva spelare så vi har jobbat länge för få hit honom. Vi är övertygade om att han passar väl in i profil och kultur som råder här. Vi är väldigt glada, säger Jens Gustafsson som också berättar att Levi lär få speltid i måndagens match i Atlantic cup.

Jonathan Levi köps loss från Rosenborg. Förra säsongen var han utlånad till Elfsborg, men dit ville han inte igen.

- Jag hade en bra tid i Elfsborg. Jag uppskattar allt där och alla tog hand om mig. Men jag pratade med Jens och det jag sett Norrköping spelat så är det en fotboll jag gärna vill vara med i. Så som man spelar i offensiven. Man har fått fram spelare som har lyckats ta steget vidare. Jag ville jättegärna vara med på detta, säger han.

- Jag är väldigt stolt att sitta här. Det har varit hektiska dagar. Nu är det klart och det är skönt. Jag ser fram emot chansen.

Vad för spelare får IFK Norrköping?
- Jag är en vänsterfotad offensiv spelare. Jag är väldigt offensiv och gillar skapa chanser. Jag har också blivit bättre bättre i försvaret men mest är det i offensiven som jag vill hjälpa laget.

Var det ett för stort steg du tog från Öster till Rosenborg?
- Det var ett stort steg där men jag kände att fotbollsmässigt var det för bra för att tacka nej till. Att få möjligheten att spela med en av de största klubbarna i Skandinavien från superettan. Så jag är inte missnöjd med det. Jag har växt som spelare och människa.

Varför vill du inte vara kvar i Rosenborg?
- Det är två och ett halvt år sedan jag skrev på. Jag kände att jag vill konkurrera på allvar och spela ordentligt. När en spelare går före mig så är det inga problem. Då kände jag och respekt Rosenborg för att vi kunde komma överens snabbt. Det var ärligt hela vägen. Sedan med all respekt till den norska ligan, men förra året så märkte jag att allsvenskan med intresset här är mycket större.

Jonathan Levi har starka känslor för Italien och för Juventus. Han har så länge han kan minnas hejat på Juventus och hans pappa är från Italien. I tidigare intervjuer har han sagt att drömmen är att spela för ”Juve”. Så har han kommit närmare den drömmen?

- Ja, jag har kommit närmare det, sedan får folk säga vad de vill. Jag har blivit en bättre spelare. Inget är omöjligt. Jens får snurra upp mig lite till här.

Publicerad 2020-02-02 kl 16:36
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå