Under den senaste tiden har oroligheter kring svenska läktare lett till ett höjt tonläge från både politiken och myndigheter. Samtidigt har röster också höjts från den organiserade suppporterrörelsen där man menar att ordningsmakten brukat övervåld.
Tidigare i september gick samtliga AIK:s supportergrupper ut med att man bryter all form av dialog med polisen. Motiveringen var att ordningsmakten utsatt supportrar för livsfara med övervåld. Stämningen har således varit minst sagt frostig mellan supportrar och polisen under säsongen.
Men det finns exempel på motsatsen - där fotbollsrörelen och polisen jobbar ihop.
Varje vecka arrangerar AIK "Fotbollskväll" på olika ställen runt om i Stockholm. En form av turnering för barn och ungdomar. Nyligen kom polisen och besökte Hagalund och AIK för att delta med ett eget lag i turneringen.
Att polisen valde att delta ses som en del av arbetet med att förändra och påverka barn och ungdomars negativa syn på polisen.
- Det är ett av våra viktigaste uppdrag, vi vill att barn och ungdomar ska våga komma fram och berätta om saker de sett eller bara prata med oss, säger Raoul Silverbring, områdeschef på polisen.
AIK hoppas också att polisens närvaro på fotbollsplanen ska bygga broar och gynna framtida relationer.
- Vi gör det här för att det är otroligt viktigt att bygga relationer mellan människor i samhället idag. Inte minst mellan människor i utsatta områden och myndigheter. Fotbollen är ett oerhört bra verktyg, säger Max Bergander, hållbarhets och värdegrundsansvarig i AIK.
Polislaget missade finalen men fotbollskvällen som helhet verkade varit en riktig fullträff, om man får tro ungdomarna som deltog.
- Vi var mycket bättre, ärligt. Men det är roligt att de ställer upp och spelar fotboll med oss, så att de också får ha kul ibland, säger Mohammed Amer, en av ungdomarna som deltog i turneringen.
Det är på obestämd tid som AIK:s supportergrupper valt att bryta kontakten med polisen.