Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Hasse Berggren: ''Djurgården använder Oremo fel''

Allsvenskan

Djurgårdens tunga säsong personifieras på många vis av Johan Oremo. Hans målnolla vill inte spricka. I dag får Djurgården kritik för sitt sätt att använda tiomiljonersköpet.

- Djurgården använder honom fel. Jag tycker det. Han är ju felvänd hela tiden, säger Gefle-veteranen Hasse Berggren som spelat tillsammans med Oremo innan han försvann till Djurgården förra säsongen.

- Jag menar han är garanterat inte en sämre fotbollsspelare i dag än när han spelade hos oss, fortsätter Berggren i FotbollDirekt-intervjun.

Tre mål i fjol. Noll så här långt det här året. Jämför det med elva stycken genombrottsåret för två år sedan.
En fungerande Oremo är förmodligen skillnaden mellan dagens panikläge och något som liknar fast mark.

- Att spela i ett lag som Djurgården som sliter och har sådana problem...ja, det är inte lätt för någon och i synnerhet som han används på fel sätt.

ANNONS

Berggren kan inte förstå att Djurgården inte är mer angelägna om att vilja kopiera rollen 22-åringen hade under Gefle-tiden.

- Han måste ju användas som en djupledsspelare. Gör han bara det så kommer det också att lossna. Det är ju i löpningen han har sin styrka. Får han bara sätta fart så är han så stark i slutdelen.

Finns det fler detaljer att ta på? - Ja, det kommer för få inlägg. Johan är en ''Sniper'' som gjort, jag vet inte hur många, mål när han gått på första stolpen.

- Han har egenskaper som är värdefulla för vilket lag som helst men måste användas på rätt sätt.

För att det skulle vara något problem med Mattias Jonson kan han inte se.
I stället tror han att båda kan bli husgudar för Djurgården bara Djurgårdsledningens tålamod håller i sig.

- Mattias Jonson är en bra partner. Tillsammans blir de jobbiga att möta när det börjar stämma. Det är ett bra par och bara Johan börjar användas på rätt sätt så...

ANNONS

Hur svårt tror du han har det psykiskt att vara mållös så här långt med tanke på så mycket han kostat Djurgården?

- Det är klart att det känns för honom. Jag vet ju med mig hur pressad jag var när jag i Elfsborg hade spelat nio matcher utan att göra mål. Det var inte lätt men sedan lossnade det ändå och jag kom till slut upp i nio mål den säsongen.

- Det är bara fortsätta att ligga i. Det finns inget annat. Då lossnar det förr eller senare.

Publicerad 2009-08-11 kl 18:22
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto