Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Hasse Borg lämnar MFF helt: ”Inte vemodigt alls”

Allsvenskan

MALMÖ. I dag gör Hasse Borg sista arbetsdagen i Malmö FF.
Det är slutvärvat.
- Inte vemodigt alls, säger han till fotbollskanalen.se.

Han är utan tvekan en av svensk klubbfotbolls största ledare och ligger bakom de största försäljningarna. Förutom Zlatan Ibrahimovic så har Hasse Borg även sålt Afonso Alves, Markus Rosenberg och Ola Toivonen som är de fyra största affärerna.
Utöver det har Hasse Borg haft del i två SM-guld för MFF som ledare (han vann även som spelare) och värvat ett batteri spelare och tränare.

Men nu är det över.

Efter tio år som sportchef och två år som konsult slutar Hasse Borg i Malmö FF i dag. Den sista värvningen av Mathias Ranegie skötte efterträdaren Per Ågren och framöver får man klara sig utan Borg.

Annons
För det är slut i och med att det blir 1 september.

- Det känns alldeles utmärkt. Det är inte vemodigt alls och jag har en massa saker på en lång lista som jag ska göra nu och som jag inte hunnit tidigare. Nu ska jag vara ledig och hinna med allt det, säger Hasse Borg.

- Jag hjälper ju Pär med några mindre grejer men jag jobbar inte längre. Jag slutade ju egentligen 2009 men sedan bad de mig att vara kvar till de hade hittat någon som kunde ta över. Det har passat mig rätt bra.

Hasse Borg vill inte recensera efterträdaren Per Ågren men lyfter fram att värvningen av Ranegie var av en spelare som klubben behövde:

- Det var den typen vi letat efter och sedan vill man alltid ha mer för man behöver en bred trupp för att spela i Europa. Får vi inga skador så är det lugnt men det blir alltid skador och avstängningar, säger han.

Annons

Förutom att han ska jaga råbock och få tid till familj och annat privat så kommer han att fortsätta att följa Malmö FF.

- Ja, jag kommer givetvis att gå på matcherna.

Inte bittert att lämna in, blev ju en del kritik de sista åren?
- Nej, absolut inte. Även om det fortfarande är pirrigt på matcherna som varit så är det mer behagligt att följa laget när man inte måste inte och jobba med något direkt.

Hasse Borg utesluter inte att han i framtiden kommer att jobba inom fotbollen men vägrar att gå in i detalj på eventuella tankar:

- Nej, det talar jag inte om. Jag har fått en massa förfrågningar från olika håll och det har handlat om allt möjligt inom fotbollen. För även om det är nya tider så har jag samlat på mig en erfarenhet som kan vara intressant för många.

Utesluter du att ta ett jobb som manager, sportchef eller klubbdirektör igen?

Annons
- Man ska aldrig säga aldrig, men det tror jag inte.

Frågan är om Malmö FF kommer att tacka av Hasse Borg efter allt han gjort, eller inte?

- Jag vet inte, vi får se. Jag gillar inte sådant, säger han.

Publicerad 2011-08-31 kl 13:53

"JUST NU: Allsvenskan” - din dagliga nyhetspodd om Allsvenskan

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto