Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

HBK:s poängspelare närmar sig comeback: "Extremt taggad - matchpuls när jag sett laget hemma"

Allsvenskan

HBK-yttern Samuel Kroon har i år haft skadeproblem.
Nu hoppas poängspelaren på comeback efter EM-uppehållet. 
- Jag är extremt taggad, säger han till Fotbollskanalen. 

Foto: Bildbyrån.

Halmstads BK-yttern Samuel Kroon, 24, imponerade i fjol med sju mål och elva assist på 29 matcher när HBK blev uppflyttat till allsvenskan. I år har han hittills inte kommit till spel i seriespelet med anledning av en spricka i en ryggkota. 

Kroon berättar nu att han började få problem under försäsongen och att han sedan testade spela i genrepet mot Elfsborg inför allsvenskan, men att det helt enkelt inte gick vägen. 

- Det har varit väldigt tråkigt. Det här skulle ha varit mina första matcher (i allsvenskan) och precis som laget var jag taggad på att vara med från start, men jag gick sönder och det var bara att gilla läget. Jag får försöka komma tillbaka starkare och kämpa på med min rehab för att förhoppningsvis vara tillbaka när vi återstartar, säger han till Fotbollskanalen. 

Annons

Har det varit lätt att vara positiv hela tiden?
- Man tog några dagar och tyckte lite synd om sig själv, men sedan var det bara att ställa om sitt huvud. De första dagarna var det lite tufft, men sedan insåg jag att det skulle ta sin tid och då gasade jag på med rehab. Det var bara att gilla läget. Det är en del av sporten, så jag har bara försökt ta mig tillbaka starkare. Det har därmed varit ganska lätt att tänka positivt. Allt händer även av en anledning och man får försöka se det positiva i det och kanske stärka andra delar för att försöka komma tillbaka starkare. 

Kroon siktar nu på att vara redo för spel efter EM-uppehållet, då HBK ställs mot Hammarby borta den 4 juli på Tele2 Arena. Det kan bli 24-åringens allsvenska debut. 

- Om jag kan vara mer taggad än vad jag var inför säsongen är jag det nu. Det bara spritter i benen. Fotbollen är allt för mig, och jag jobbar hela tiden för att spela på en så bra nivå som möjligt. Jag har inte upplevt allsvenskan innan, så jag har nästan haft matchpuls när jag sett på laget hemma. Jag är extremt taggad.

Annons

HBK har så här långt nio poäng efter åtta matcher och är på elfte plats i allsvenskan. Kroon tycker att laget har gjort bra ifrån sig i serien. 

- Det har sett ganska stabilt ut. Vi har hängt med i alla matcher och det finns inte någon match som vi inte hade kunnat vinna. Vi har satt sättet som vi vill spela på och har byggt vidare på förra säsongen med vårt spel, samtidigt som vi har haft ett väldigt stabilt försvarsspel. Vi har kanske missat den sista passningen och i den sista tredjedelen lite grann. Om vi hade satt det lite bättre hade vi kanske kunnat ha vunnit alla matcher som vi spelat. Jag tycker att vi har en god start och har en bra grund att stå på inför fortsättningen. Nu ska vi bara utveckla den sista tredjedelen och sätta den sista passningen med bättre kvalitet. Då ska det nog gå jättebra i år. 

Annons
Publicerad 2021-05-27 kl 20:17

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto