POPULÄRA LIGOR

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN

Hela Östersundshems styrelse avgår till följd av internutredning efter brottsmisstankarna mot Kindberg

Foto: Scanpix

I samband med ett styrelsemöte fick styrelsen i Östersundshem ta del av internutredningen som inleddes efter brottsmisstankarna mot Daniel Kindberg, före detta vd:n för Östersundshem - och valde strax efter att avgå efter kritik från ägarrepresentanter från ägaren Rådhus AB, rapporterar Östersunds-Posten.

17 april tidigare i år anhölls Östersunds FK:s ordförande Daniel Kindberg, misstänkt för grovt bedrägeri och medhjälp till grovt bokföringsbrott. Kindberg är sedan en tid försatt på fri fot, men står fortsatt som misstänkt för brott. Sedan dess har han tagit timeout från styrelsearbetet i ÖFK och avgått från sin post som vd i kommunala bostadsbolaget Östersundshem.

Till följd av att Kindberg anhölls drog Östersundshem igång en internutredning där flera samarbetsavtal skulle granskas. Efter att en ny styrelse valts på Östersundshems bolagsstämma i dag, där bara två var nya namn i styrelsen, presenterades internutredningen, som ännu dock inte är helt klar, för styrelsen och representanter för ägarbolaget Östersunds Rådhus AB under ett styrelsemöte av Östersundshems tillförordnade vd Christer Sundin. Där riktades det kritik från ägarbolaget utifrån internutredningen, varpå hela den nyvalda styrelsen valde att avgå. Allt detta rapporterar Östersunds-Posten.

- Det uppstod en diskussion om hur styrelsen för Östersundshem hade handlagt frågor runt bolagets vägledning, organisation och inriktning. Och eftersom det på mötet framkom att ledamöterna från Rådhus AB inte hade förtroende för Östersundshems styrelse valde den att avgå, säger Christer Sundin, som tillträdde som tillförordnad vd efter att styrelsen arbetsbefriat Daniel Kindberg i samband med brottsmisstankarna, till ÖP.

Publicerad 2018-05-29 kl 19:19
ANNONS
next recommended article
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddat
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto