POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
5v

Helland talar ut om möjliga Peking-flytten: "Varit vakna nätter"

Foto: Bildbyrån

Pål André Helland har varit aktuell för IFK Norrköping i vinter.
Nu talar yttern ut om sin ovissa framtid i Rosenborg.
- Aldrig tidigare varit så aktuellt att flytta till en ny klubb, säger han till Adresseavisen.

En av Rosenborgs stora stjärnor de senaste åren, Pål André Helland, har varit ett hett ämne i IFK Norrköping under vintern. Adresseavisen skrev precis efter nyår att yttern bestämt sig för att genomföra en flytt till det allsvenska topplaget så länge klubbarna kom överens. Men därefter bekräftade Rosenborgs nye sportchef Mikael Dorsin att man nobbat ett bud på Helland och att man vill behålla 30-åringen.

Nu berättar Helland själv om en period full av tankar kring framtiden. För Adresseavisen medger han att han var frestad av Norrköping.

- Det har aldrig tidigare varit så aktuellt att flytta till en ny klubb som det var nu, säger Helland till tidningen.

- Under hösten fick jag ett intryck av att jag inte var så fruktansvärt önskad här framöver. Då kan det också vara lättare att bli charmad av andra.

Helland säger att det var Rosenborgs "fulla rätt" att förkasta budet som kom in på honom, eftersom han har avtal över 2020, och han erkänner också att de många tankarna som han har och har haft den senaste tiden fortsatt påverkar honom.

- Jag har tänkt mycket sedan säsongen tog slut. Det har varit vakna nätter. Det handlar inte bara om fotboll, utan om hela min och min familjs framtid. Jag är fortfarande mentalt trött av det. Nu går jag in på mitt sista år på kontraktet och jag står vid ett vägskäl. Det är mycket som händer.

Förra säsongen blev en besvikelse för Helland, som inte fick något större förtroende av tränaren Eirik Horneland. Helland har gjort strax över 200 tävlingsmatcher för Rosenborg och producerat 63 mål och 50 assist. Han har vunnit en rad liga- och cuptitlar i Norge.

Publicerad 2020-01-17 kl 12:07
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå