Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN
10å

Helsingborg rasande på Omotoyossi

Razak Omotoyossi har inte dykt upp i Helsingborg enligt överrenskommelse. Via ombud skyller han på malaria, men klubben är rosenrasande.

Historien upprepar sig. För bara ett halvår sedan var Razak Omotoyossi försvunnen i samband med ett landslagsuppdrag med Benin. Han anslöt rejält försenad till Helsingborg och skyllde då på privata skäl samt svårigheten att tajma flyg.

När Helsingborg i tisdags skulle räkna in Omotoyossi på träningslägret i Helsingör var han inte på plats. Det var däremot HIF:s andra afrikanska spelare Isaac Chansa och Adama Tamboura, som också deltagit i det afrikanska VM-kvalet.

-Vi fick ett telefonsamtal från en kille som utgav sig för att jobba för Benins fotbollsförbund och han meddelade att Razak drabbats av malaria. Men vi har ännu inte hört något från Razak själv, säger HIF-tränaren Bosse Nilsson till Helsingborgs Dagblad.

Jesper Jansson var på fredagseftermiddagen märkbart irriterad.
-Vi har försökt att få tag på honom på alla möjliga sätt, men han svarar helt enkelt inte. Så här ska det inte behöva vara, han är fortfarande under kontrakt med oss och det är det som gäller.

Hur tänker ni agera? -Det tänker jag inte uttala mig om innan jag har pratat med Razak och hört vad han har att säga.

Ni möter Gais i allsvenskan på torsdag, räknar du med att han spelar då?
-Absolut. Det har varit mycket snack om honom under våren och att han skulle vara på väg härifrån, men han är vår spelare och nu har vi dessutom fått reda på att han ska vara på väg hem igen. Mer än så vet vi inte.

TT

Publicerad 2008-06-27 kl 13:46
Annons
Annons
Annons