Helsingborg vände och vann i träningsmatch mot norskt motstånd

Helsingborg förbereder sig för återkomsten till allsvenska.
På lördagen slog man Norska Tippeligan-laget Lilleström med 2-1 efter mål från Mamudu Moro och Andri Bjarnason.

Helsingborg missade gruppspelet i svenska cupen när de blev utslagna av Eskilsminne i omgången innan. På lördagen spelade den allsvenska nykomlingen istället träningsmatch mot norska Lilleström, med Jörgen Lennartsson på tränarbänken, i Göteborg och vann med 2-1.

HIF rivstartade och kunde ledningen efter knappa tre minuter när Rasmus Jönsson träffade stolpen. Men istället tog norrmännen ledningen efter en halvtimme när Tomas Lehne Olsen gjorde matchens första mål

Helsingborg svarade, men först i andra halvlek. Mamudu Moro behövde bara fyra minuter på planen innan han rullat in kvitteringen. Senare i halvleken kom också det avgörande målet när Andri Bjarnason satte 2-1 efter en kontring.

Norrmännen var ytterst nära att kvittera i slutet, när man hade två jättelägen. Först kom Erik Brenden fri men kunde inte överlista Kalle Joelsson och lite senare hade de även en ribbträff.

Men Lilleström kom inte närmre än så och HIF lyckades hålla undan och vann med 2-1.

Publicerad 2019-03-02 kl 19:20