Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ALLSVENSKAN

Helsingborg värvar - och lånar ut

Helsingborgs IF har gjort klart med den 19-årige försvararen Fredrik Liverstam från Högaborgs BK. Men Liverstam kommer inte spela med HIF den kommande tiden utan går tillbaka till Högaborg på lån.

- Vi har valt att göra så här så att vi kan följa Fredrik på nära håll. Det är en intressant spelartyp och kan han få A-lagsfotboll samtidigt som han tränar med HIF tror vi det kan ge honom de optimala förutsättningarna, säger sportchefen Jesper Jansson till hif.se.

Redan förra vintern fanns Fredrik Liverstam med och tränade med Helsingborg. I höstas började 19-åringen återigen att dyka upp på HIF:s träningar och det är tanken att han ska fortsätta med.

- Även om han spelar med Högaborg kan vi hämta hem honom snabbt och använda oss av honom och det är inte orimligt att det kan bli aktuellt redan i år. Det är spännande med alla duktiga talanger vi har i närområdet. Man behöver inte gå över ån för att hämta vatten, menar Jansson.

Jesper Liverstam är nöjd med övergången till Helsingborg.
- Det har gått bättre och bättre för mig hela tiden och det ska bli riktigt kul. Jag ska slåss om en plats i HIF, säger Liverstam.

Publicerad 2009-02-08 kl 13:46