TV: Helsingborg hänger med i toppen efter ny seger

Robin Simovic såg till att Helsingborg vann över Sundsvall och fick häng på topplagen i allsvenskan.
På tilläggstid fastställde sedan Emmanuel Boateng slutresultatet 2-0.

Helsingborg vann hemma mot Sundsvall, men det såg darrigt ut sista kvarten när gästerna gick på offensivt i jakten på en kvittering. Skall man snacka om rättvisa i fotboll så borde Sundsvall varit laget som jublade.

Tyckte lite lätt en veteran som Mattias Lindström som sade så här:

- Sundsvall förtjänade minst ett kryss (oavgjort). Vi spelade dåligt.

Det blev HIF-spelarna som firade när Emmanuel Boateng klämde in 2-0 på övertid. Segern var bärgad, och satt bra:

- De tre poängen var viktiga, serien håller på att dela sig och nu gäller det att hänga med.

På söndag väntar Skånederbyt mot Malmö. Derbyn brukar leva sitt eget liv men HIF:s insats på torsdagen var inget som gav lagets fans hopp om att klämma till MFF.

- Vi måste höja oss, prestera bättre då. Nu fick vi slita hårt mot Sundsvall så nu gäller äta, sova, vila för att komma i slag.

Sundsvall hade de flesta målchanserna men Helsingborg Simovic fick in bollen och det blev uppförsbacke för bortalaget på Olympia redan efter tjugo minuter. Giffarna hade flest avslut på mål som med bättre skärpa kunde gått in: Inom fem minuter räddade HIF-målvakten Pär Hansson tre gånger när Pa Dibba var fri, Dibba sköt och Johan Eklund var fri.

- Jättebra. Misstaget han gjorde mot Göteborg senast påverkade inte honom. Pär är rutinerad, sade HIF-managern Henrik Larsson.

Helsingborg tog ledningen med 1-0, nick av Simovic på Mattias Lindströms inlägg.

Alltså, Giffarna har haft svårt att förvalta målchanserna i vårens allsvenska matcher.  Och HIF:s anfallare har inte heller rosat marknaden. Valborgsaftonens allsvenska match var en möjlighet att haka på lagen i topp-fyra. Men ledningsmålet hängde löst, Giffarna tryckte på, brände kvitteringschansen efter drygt en timmes spel då Pa Dibba sköt högt över från tio meters håll.

Det var ingen sprudlande fotboll på Olympia där 5 052 bänkat sig i den vindstilla och sköna vårkvällen. .

HIF:s mittback Peter Larsson, som ljumskopererats, gjorde årets första allsvenska match när han byttes in de sista tjugo minuterna. Så han fick vara med om att klara HIF:s tredje seger för i år, vilken innebar att man skuggar topplagen.

Publicerad 2015-04-30 kl 20:50