Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Hemligt kring Rasmus: "Klart att vi kollar om han är med eller inte"

Dags för Rasmus Elms avskedsföreställning. Men spelar han? Enligt klubbens officiella hemsida är han med i truppen. Men Kalmar FF:s assisterande tränare Giles Stille vill inte säga något om Elms vara eller inte vara i matchen.

- Rasmus Elm är en väldigt bra fotbollspelare och som alltid kollar vi motståndarnas taktik och vilka spelare som är tillgängliga. Så givetvis kollar vi om Rasmus är med eller inte, säger Hammarbys assisterande tränare Andreas Pettersson till FotbollDirekt.se.

- Alkmaar har betalat många miljoner och borde ha ett visst intresse av att han inte blir skadad.

KALMAR FF

Skador/avstängningar: Daniel Sobralense (a), Mikael Eklund (s), Markus Lindberg (s), Tobias Carlsson (s) David Elm (osäker)
 
Preliminär startelva: Petter Wastå - Emin Nouri, Stefan Ålander, Joachim Lantz, Stefan Larsson -  Henrik Rydström, Tobias Eriksson - Reinaldo, Rasmus Elm, Daniel Mendes - David Elm
 
Håll ögonen på: Rasmus Elm som gör sin sista match i Kalmartröjan innan flytten till Alkmaar. Kolla som vanligt lite extra noga när Kalmar får en frispark några meter utanför straffområdet.
 
KFF-snack: Kalmar FF har tagit ut 17 spelare i truppen en ska bort. Finns Rasmus Elm med på söndag? - Jag vill inte uttala mig om det, säger Stille och skickar vidare frågan till sportchefen Svante Samuelsson. FotbollDirekt har dock inte lyckats nå Samuelsson.  

- Det har inte gått så bra för Hammarby som man trodde efter att de gjort sina nyförvärv. Men de fajtas för sin existens och för att undvika negativ kvalplats. Så det kommer absolut inte bli någon lätt match.

- För oss är det viktigt med vår organisation, aggressivitet och passningsspel. Sedan krävs det att vi är löpvilliga.   

HAMMARBY
 
Skador/avstängningar:
Igor Armas (osäker), Andreas Dahl (a), Carlos Gaete (s)
 
Preliminär startelva:  Rami Shaaban - David Johansson, Igor Armas, Patrik Gerrbrand, Emil Johansson - Claudio da Silva, Haris Laitinen, Fredrik Söderström, Sebastian Castro-Tello - Rafael, Nathan Paulse.
 
Håll ögonen på:
Rafael. Skapar mycket men får sällan utdelning. Men snart måste det att lossna för den ständigt kämpande brassen.
 
Hammarby-snack: - Klart att det är revanschsuget och självklart spelar vi för att vinna, säger assisterande tränaren Andreas Pettersson till FotbollDirekt.se.

- När vi mötte Kalmar FF borta senast så hade de 39 fasta situationer där de sparkade eller kastade in bollen i vårt straffområde så det gäller att ha koll.

FotbollDirekt-kommentar: - Rasmus Elms sista match i Kalmartröjan - det är upplagt för ett succéartat farväl. Men samtidigt kan Stockholmslaget förstöra festen, då deras jakt på poäng är enormt stor och vad skulle vara bättre än att ta poäng borta mot regerande svenska mästarna? Tony Gustavsson kommer att vaska om en del i startelvan när Andreas Dahl är avstängd. En mycket viktig match för bägge lagen. Kalmar är piskade att vinna för att hänga på guldtåget samtidigt som Hammarby vill upp på fast mark.

Mats Jonsson - Daniel Bogefors 

Publicerad 2009-08-29 kl 16:35
Annons
Annons
Annons