Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ALLSVENSKAN

Henke om HIF-anfallarnas måltorka: "Handlar inte om ofömåga"

Foto: SCANPIX

Helsingborgs anfallare har bara gjort 12 mål på 24 matcher. Men tränaren Henrik Larsson tror att det kommer att lossna snart.
- Det viktigaste är att man inte tänker så mycket i de lägena, säger Henke till HD.

Helsingborg kämpar för att hålla sig kvar i allsvenskan. En av anledningarna till lagets nedskjutna placering i serien är målskyttet - eller bristen på det. På 24 matcher har laget totalt bara gjort 27 mål - fjärde sämst i allsvenskan. Ännu mer oroande är anfallarnas statistik, av de 24 målen laget producerat har anfallarna, Jordan Larsson, Linus Hallenius, Matthew Rusike, Mikael Dahlberg och Jesper Lange, bara gjort 12 av dem. Och anfallarna har inte hittat rätt i allsvenskan sedan omgång 14, den 16 juli.

Tidningen HD tar upp det bristande målskyttet med tränaren Henrik Larsson, och undrar om det är oförmåga, för mycket press eller självförtroende som ligger bakom problemet.

- Jag tror inte att det handlar om någon oförmåga utan mer en kombination av de andra två saker du nämnde, säger Larsson.

Henke tror att lagets anfallare kommer att börja hitta rätt framåt, och är inte alltför brydd över bristen på mål.

- Som anfallare är det alltid skönt när du gör mål, men som tränare är det viktigaste att vi gör mål och ja, jag kan hålla med om att anfallarna har inte satt dit de chanserna vi har fått eller tagit oss till. Men det räknar jag med att vi kommer att göra framöver.

Vad ger då Henrik Larsson för råd till sina anfallare?

- Det viktigaste är att man inte tänker så mycket i de lägena. Det första avslutningsläget är alltid det bästa. När du börjar lägga bollar till rätta hinner alltid försvararna emellan. Så det handlar om att ha instinkten att trycka till, säger han.

Allsvenskan

HIF:s tabelläge

# Lag S V O F +/− P
1 Malmö FF Champions League-kval 27 18 6 3 33 60
2 AIK Europa League-kval 27 14 8 5 23 50
3 Djurgårdens IF Europa League-kval 27 14 6 7 22 48
4 BK Häcken 27 12 9 6 11 45
5 Östersunds FK 27 11 10 6 12 43
Publicerad 2016-09-28 kl 10:22
ALLSVENSKAN

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER