POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN

HIF jobbar på Larsson-förlängning

Från frysboxen i FC Köpenhamn till glödhet i allsvenskan. Peter Larsson är en av årets värvningar så här långt. Nu ska HIF göra allt för att behålla Larsson.
- Ja, och vi ser positivt på möjligheterna, säger klubbdirektören.

Peter Larsson var långt nere i FC Köpenhamns frysbox när Helsingborg slog till på ett halvårslån. Tidigare en landslagsmässig mittback, men många var nog lite osäkra på Larssons status. Så här långt har han dock sett ut som en av allsvenskans bästa mittbackar, ja kanske den allra bästa. I Helsingborg är man självklart nöjd med utfallet än så länge.

Överraskad över hur bra han varit?

- Nja, man kan väl vända på det och säga att han har uppfyllt alla krav och förväntningar. En fantastiskt bra fotbollsspelare som vi nu självklart vill behålla, äger HIF:s klubbdirektör Paul Myllenberg till FotbollDirekt.se.

Helsingborg har ännu inte kontaktat FCK om en förlängning, med hänsyn till att danska ligan tar slut först imorgon och att Roland Nilsson nu kommer in som tränare.

- Vi vet ju vad vi vill iallafall, sedan är det så klart upp till FCK också. Nu kommer ju Rolle in och ska se över truppen och vi får väl avvakta ett litet tag.

- Men vi har en bra relation med FCK och ja, vi ser positivt på möjligheterna till en förlänging. Och av de signaler jag fått av Peter själv är det vad han vill också.

HIF:s defensiv har överhuvudtaget sett solid ut och Paul Myllenberg menar att man just därför inte står och faller med Larsson om FCK skulle sätta sig på tvären.

- Vi sitter i en ganska skön båt nu. Vi har inget omedelbart konkret intresse på någon i truppen och det har visat sig att det finns bredd. Joseph Baffo har visat att han är en mittback som håller, Markus Holgersson har kommit in från ytterbacken och klarat mittbacksrollen bra.

Publicerad 2011-05-28 kl 12:42
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå