Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

HIF kallsinniga till Santos - nobbar stjärnan

Allsvenskan

Hela Örgrytes spelartrupp bjuds ut till försäljning. Något som skulle kunna innebära ett drömläge för Helsingborg med Alvaro Santos. Men icke. HIF nobbar sin gamla favorit.

- Vi har Sveriges bästa forwardsuppsättning, så det är inte aktuellt, säger sportchef Jesper Jansson till FotbollDirekt.se.

I dag stod det klart att alla Öis-spelare kan gå i stort sett gratis till andra klubbar, däribland tiomiljonersvärvningen Alvaro Santos.
Brasilianaren var aktuell för ett lån till Helsingborg så sent som i vintras, men affären uteblev och Santos tvingades mot sin vilja fortsätta i Örgryte i superettan.

- Jag har pratat med klubben i dag som säger att jag ska säljas för att jag är för dyr att ha kvar, säger Alvaro Santos till dansk media i eftermiddag.

När HIF nu återigen får chansen - och den här gången en bokstavlig reachans med stjärnan - så nobbas han.

Annons

- Se där, det var nyheter för mig, säger Jesper Jansson om att Örgryte frigör alla sina spelare.
- Men jag tycker att vi har Sveriges bästa forwardsuppsättning, så det är inte aktuellt nu, säger Jansson och fortsätter:

- Vi har tre toppnamn däruppe (Alexander Gerndt, Rasmus Jönsson och Erik Sundin) och flera bra juniorer som fyller på underifrån. Överhuvudtaget har vi en väldigt bra spelartrupp där nästan alla spelare har kontrakt över nästa säsong. Vi sitter nöjda.

Men säg att ni får bra bud på Alexander Gerndt och/eller Rasmus Jönsson, då ser ju situationen genast annorlunda ut?
- Ja, men det får vi ta ställning till då. Och vi är förberedda, vi diskuterar hela tiden namn.

Är Alvaro Santos ett namn ni diskuterat?
- Nej, inte sedan i vintras, då vi var på väg att låna honom.

Alvaro Santos gjorde i början 2000-talet gjorde stora avtryck i Helsingborg, då klubben sensationellt kvalade in till Champions League. Santos har gjort 35 mål på 64 matcher för HIF.

Annons
Publicerad 2010-11-16 kl 16:49

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto