Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

HIF-målvakten missar allsvenska starten: "Väldigt jobbigt mentalt"

Allsvenskan

Helsingborgs Pär Hansson skadade olyckligt nacken i höstas.
För ett par veckor sedan närmade han sig comeback - men nu har han drabbats av ett bakslag.
- Det var väldigt, väldigt jobbigt mentalt, säger målvakten till HD.

Foto: Bildbyrån.

I mötet med Frej i september förra året drabbades Helsingborg-målvakten Pär Hansson av nackskada. Efter en duell landade HIF-spelaren på nacken och han fick sig rejäl törn. Han missade resten av förra säsongen och dessutom tvingades han ha nackkrage.

I början av januari gav målvakten positiva besked och poängterade vikten av bygga upp muskulaturen runt det skadade området.

- Alla tester som vi har gjort och alla röntgen som vi har gjort har varit väldigt, väldigt bra. Allting läker precis som det ska. Det har läkt, jag är stark i nacken igen för att kunna röra den och kör på ganska bra i gymmet just nu. Det går väldigt mycket åt rätt riktning, sedan måste vi vara lite försiktiga såklart. Muskulatur har försvunnit och måste byggas upp nu, men det känns jättebra, sa han till HIF:s hemsida då.

ANNONS

Men nu har målvakten drabbats av ett bakslag. Helsingborgs Dagblad rapporterar under fredagen att Hansson inte kommer att vara tillbaka till den allsvenska premiären den 31 mars.

- Förra veckan försökte vi trycka på rätt rejält och jag fick ett bakslag. Det var väldigt, väldigt jobbigt mentalt, jag bröt ihop lite när jag började känna att det här rinner mig ur händerna. Där och då bestämde jag mig för att jag inte kan sätta en tid och säga "då är jag redo", säger Hansson till tidningen.

Hansson medger också att han kanske varit lite för hoppfull under rehabiliteringsperioden.

- Tittar jag självkritiskt så har jag varit ganska naiv. Det enda som behövs är tid och längre tid än vad jag hade hoppats på, men när jag pratar med läkare så är det här inget konstigt.

Publicerad 2019-03-08 kl 14:17

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto